Hlavní obsah

Kobajaši s Granerudem ovládli společně závod v Lahti, Japonec opět vede SP

Aktualizováno

Japonský skokan Rjoju Kobajaši a Nor Halvor Egner Granerud se podělili o výhru v závodě Světového poháru v Lahti. Kobajaši navíc využil zaváhání Karla Geigera a díky 27. vítězství v kariéře se před německého rivala vrátil do vedení v průběžném hodnocení seriálu.

Foto: Antti Yrjonen, ČTK/AP

Japonský skokan Rjoju Kobajaši

Článek

Čeští skokani Roman Koudelka a Viktor Polášek ani ve druhém individuálním poolympijském závodu v Lahti na bodované pozice nedosáhli. Koudelka obsadil se skokem dlouhým 110,5 metru 44. místo, Polášek zapsal o šest metrů méně a skončil na 47. pozici.

Granerud vedl ve Finsku už po prvním kole, v němž skočil 127 metrů, a své postavení díky pokusu 128,5 m uhájil. Kobajaši se na něho dotáhl díky finálovému skoku 130,5 metru z páté příčky. Na třetí místo se posunul Rakušan Stefan Kraft. Geiger naopak neudržel druhou pozici a propadl se na páté místo.

V celkovém pořadí SP nyní Geiger za Kobajašim zaostává o 43 bodů. Do konce sezony ještě skokanům zbývá v programu sedm závodů v Lillehammeru, Oslu, Oberstdorfu a Planici.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.