Hlavní obsah

Koudelka politý živou vodou se těšil na pokec s Karlem. Co vzkázal fanouškům?

Garmisch-Partenkirchen/Praha

Jak na Nový rok, tak po celý rok? To by Roman Koudelka bral všema deseti! V německém Ga-Pa se český skokan na lyžích poprvé v sezoně dostal nejen do elitní dvacítky, ale i desítky, když bral ve druhém dílu tradičního Turné čtyř můstků osmé místo.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Český skokan na lyžích Roman Koudelka skončil v Ga-Pa osmý.

Článek

„Hned, když jsem se potkal s Davidem (trenérem Jiroutkem) po skoku, říkal, že jak tu hlásí, že jsem byl osmý, tak pro nás je to velké vítězství," líčil nadšený Koudelka. „Pro nás ta sezona nebyla ideální, bylo těžké ji někde zlomit. V minulých letech, když mi to nešlo, cítil jsem někdy bezmoc, ale teď jsem věděl, že na to mám," vyprávěl třicetiletý Koudelka.

Na nájezdové lavici si poklepal na hruď jako před každým skokem. Jenže tentokrát místo gest zmaru na dojezdu vyletěly jeho pěsti radostí vzhůru. Na svém oblíbeném můstku letěl na 135 a 133 m, což mu zajistilo poprvé od loňského března top ten a jasně nejlepší český výsledek zimy.

Foto: Úsek skoku na lyžích SLČR

Roman Koudelka v Ga-Pa, kde vybojoval svůj nejlepší výsledek sezony.

„Vynechal jsem silvestrovskou půlnoc a šel spát v jedenáct. Taky jsem se ráno cítil jak politý živou vodou a už po zkušebním kole věřil, že to bude dobré," ujišťoval loni pátý muž celkového pořadí Turné.

„Teď se těším, až zatelefonuju domů a pokecám s Karlem a manželkou, určitě budou nadšení," hlásil po závodě otec tříletého syna a poděkoval fanouškům za podporu.

„Chtěl bych jim vzkázat, ať nad námi nelámou hůl. Nemáme to úplně lehké proti ostatním, ale všichni se snažíme, abychom byli na vrcholu a nikdo jsme nic neodflákli," ujišťoval s odkazem na absenci funkčních skokanských můstků v Česku.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Německý skokan Karl Geiger během Turné čtyř můstků v Garmisch-Partenkirchenu.

Turné čtyř můstků pokračuje sobotním závodem v Innsbrucku.

Reklama