Hlavní obsah

Krásné překvapení pro lyžařku! Už žádné riziko, okamžitě se vším skoncovala

Pod tíhou okolností změnila vše během minuty. Už žádný sjezd ani jiná podobná divočina. Rakouská lyžařka Tamara Tipplerová se rozhodla okamžitě ukončit sezonu poté, co se potvrdilo, že je těhotná. Ani v nejmenším nechce podstupovat riziko, které naopak mnohdy jiným sportovkyním nevadí a pokračují často i ve vrcholných výkonech, dokud to jen trochu jde. Sjezdové lyžování je ale přece jen poněkud specifické.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Rakušanka Tamara Tipplerová při super-G v Kvitfjellu.

Článek

Tipplerová už se nepředstaví v nadcházejícím finále Světového poháru v Soldeu v Andoře. Jednatřicetiletá závodnice oznámila, že se stane maminkou, i když s něčím takovým v nejbližší době nepočítala.

"Situace překvapila i mě. Uvědomuji si, že už nemůžu riskovat," citovala lyžařku agentura APA.

Vyjádřila se též, že by teď už bylo nemožné jezdit naplno, ale definitivní slova loučení s lyžováním ještě zjevně nechce pronést.  „Motivace a vášeň pro lyžování je u mě stále velmi vysoká a ráda bych viděla, co přinese budoucnost. Teď mě však čeká další úžasný úkol, na který se hodně těším."

Tipplerová se měla ve finále SP představit ve sjezdu, v hodnocení disciplíny je na 25. příčce. V této sezóně se dvakrát probojovala do první desítky, když skončila pátá v super-G v St. Antonu a šestá ve sjezdu v Cortině d'Ampezzo.

Reklama

Související témata: