Hlavní obsah

Můj svět už se konečně začíná točit správným směrem, jásá Ledecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrý start už je realitou. Ester Ledecká po zažehnání zdravotních problémů a podpisu reprezentační smlouvy se snowboardingovým úsekem potvrdila, že už má jasno o prvním závodě, do kterého v této sezoně vstoupí. Bude to paralelní obří slalom ve slovinské Rogle.

Foto: olympijskytym.cz

Ester Ledecká na archivním snímku.

Článek

Radost nad obratem v dlouhé nezávodní zimě dala najevo na sítích. Návrat do bojů o body na svazích se uskuteční téměř přesně po roce, což ostatně vyjadřuje i číslovka na fotografii na sítích, kde Ledecká vyhlíží středeční start ve Slovinsku. Znovu může zažívat předzávodní napětí...

„Těším se jak malá a ještě jednou děkuju všem doktorům a fyzioterapeutům, kteří mě vrátili tam, kam patřím, na zasněžený kopce," napsala na facebook poté, co zmizela i administrativní překážka ke vstupu do sezony.

Podepsala reprezentační smlouvu. A po zranění klíční kosti by se tak měla představit hned ve dvou Světových pohárech ve snowboardingu. Na lyžařské závody smlouva neplatí, pro Ledeckou už ale v elitním seriálu ani žádné nejsou. Ve finále sjezdařského SP v Soldeu startují jen nejlepší z klasifikace probíhajícího ročníku.

Na prkně v rámci SP může sedmadvacetiletá česká obojživelnice vyrazit ještě do Berchtesgadenu (18. 3.), kde se má jet paralelní slalom. „Můj svět už se konečně začíná točit zase tím správným směrem," dodala Ledecká.

Reklama