Hlavní obsah

Hvězdnou Shiffrinovou bude trénovat Norka Harjová

Nejúspěšnější lyžařka v historii Světového poháru Mikaela Shiffrinová se bude nově připravovat pod vedením norské trenérky Karin Harjové. Hvězdná Američanka to oznámila v den svých 28. narozenin, dva dny poté, co v Aare překonala rekord Ingemara Stenmarka v počtu vítězství v SP.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Americká Mikaela Shiffrinová na trati při slalomu v Aare.

Článek

S dosavadním trenérem Mikem Dayem ukončila Shiffrinová spolupráci před měsícem během mistrovství světa. "Těším se, že zase budu spolupracovat s Karin, tentokrát přímo jako s mojí osobní trenérkou," uvedla Shiffrinová v prohlášení. "Jsem přesvědčená, že Karin může být pro nadcházející roky velkým přínosem a přinese svěží a nové pohledy na naší další cestu kupředu," dodala.

Harjová v letech 2015 až 2022 působila jako asistentka trenéra u americké reprezentace, v této sezoně je hlavní trenérkou kanadského týmu sjezdařek. V roce 2016 se stala první ženou, která stavěla trať pro závod Světového poháru ve slalomu nebo obřím slalomu.

Osmadvacetiletá Shiffrinová ovládla v sobotu v Aare po pátečním obřím slalomu i slalom a 87. vítězstvím ve Světovém poháru překonala rekord domácí legendy Ingemara Stenmarka. "Každý mluví o odkazu nebo se ptá, čeho chci v posledních letech své kariéry dosáhnout. Tohle je pro mě hnací motor. Připadá mi to důležité. Jsem nadšená, že můžu ve svém týmu pomoci zviditelnit další ženské trenérky a spolupracovnice. Karin bude pracovat společně s mojí mámou a s fyzioterapeutkou Regan (Dewhirstovou)," uvedla Shiffrinová.

Reklama