Hlavní obsah

Lamplot je novým ředitelem závodů v běhu na lyžích FIS

Čech Michal Lamplot byl jmenován ředitelem závodů v běhu na lyžích Mezinárodní lyžařské federace FIS. Vystřídal Francouze Pierra Mignereye, který v této roli působil dvanáct let a Lamplot s ním dosud úzce spolupracoval.

Foto: https://www.fis-ski.com/

Český funkcionář Michal Lamplot byl jmenován ředitelem závodů v běhu na lyžích Mezinárodní lyžařské federace FIS.

Článek

"Pierre byl vynikající šéf, rádce a přítel. Více než deset let práce s ním mi poskytlo tu nejlepší přípravu, jakou jsem si mohl přát, abych převzal tuhle novou úlohu," uvedl Lamplot na webu FIS. "Jsem nadšený, že přebírám takovou odpovědnost a těším se na další spolupráci se všemi účastníky a partnery na dalších úspěších běžeckého lyžování," prohlásil.

Pro FIS pracuje Lamplot od roku 2009. Předtím byl rodák z Nového Města na Moravě členem organizačního výboru Zlaté lyže a rady Tour de Ski a sportovním ředitelem mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci v roce 2009.

V mezinárodní federaci měl postupně na starosti sociální média, byl mediálním koordinátorem a Mignereyeovým asistentem, takže dohlížel na přípravy běžeckých závodů Světového poháru a lyžařských šampionátů.

Reklama

Související témata: