Hlavní obsah

Ledecká a spol. by podle meteorologů měly v Zermattu aspoň jednou závodit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po zrušených obou mužských závodech by se lyžařky včetně Ester Ledecké o víkendu měly dočkat alespoň jednoho nového sjezdu Světového poháru pod Matterhornem. Předpovědi meteorologů jsou výrazně příznivější, než pro minulý víkend s přívaly sněhu a větrem. Odborník na počasí Jürg Zogg listu Blick řekl, že předpokládá, že alespoň jeden z plánovaných sjezdů žen se uskuteční. Ve středu je na programu první trénink.

Foto: Sport.cz

Ester Ledecká na předsezonní tiskové konferenci

Článek

„Po oba dny by mělo být poměrně slunečno a beze srážek. Otázkou na sobotu ale je, zda se podaří včas odklidit ze sjezdovek čerstvý sníh, který by měl napadnout předchozí noc,“ řekl meteorolog. Aby se mohl sjezd Světového poháru uskutečnit, musejí lyžařky absolvovat minimálně jeden ze tří oficiálních tréninků.

Muži v minulém týdnu na sjezdovce ze švýcarského Zermattu do italské Cervinie stihli jedinou tréninkovou jízdu. Loni pořadatelé bojovali s opačným problémem, měli sněhu nedostatek. Od středy by se měla pod Matterhornem představit po dlouhé pauze a dvakrát operované klíční kosti i Ledecká, na lyžích naposledy závodila loni v březnu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.