Hlavní obsah

Ledecká byla ve druhém tréninku na sjezd SP ve Svatém Mořici šestadvacátá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ester Ledecká obsadila v druhém tréninku na sobotní sjezd Světového poháru ve Svatém Mořici 26. místo. České reprezentantce, která se po roční pauze chystá na první lyžařské závody, se dnešní jízda vydařila o něco hůř než úvodní středeční trénink a na nejrychlejší Rakušanku Ninu Ortliebovou ztratila 1,45 sekundy.

Foto: Giovanni Pizzato, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati v závodu Světového poháru ve sjezdu ve Svatém Mořici.

Článek

Druhý nejlepší čas dnes zajela hvězdná Američanka Mikaela Shiffrinová. Vítězka rekordních 90 závodů ve Světovém poháru byla pomalejší o 19 setin. Třetí byla Italka Sofia Goggiaová.

Stejně jako Ledecká, která kvůli zlomenině klíční kosti vynechala celou minulou sezonu na lyžích, si dnes pohoršila i druhá česká reprezentantka Tereza Nová. Obsadila 63. příčku se ztrátou přes pět sekund.

V pátek a v neděli by se měl ve Švýcarsku uskutečnit superobří slalom. Rychlostní disciplíny se ještě v tomto ročníku SP neodjely, v listopadu v Zermattu, kde se Ledecká původně chtěla na lyže vrátit, stihly závodnice jen jeden trénink. Muži kvůli rozmarům počasí přišli o sjezdy v Zermattu a o minulém víkendu o sjezd a super G v americkém Beaver Creeku.

Reklama