Hlavní obsah

Ledecká chystá premiéru. Buď vyhraju, nebo zemřu, varuje soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Další zlatá zima je minulostí, Ester Ledecká je ale pořád v jednom kole. Trojnásobná olympijská vítězka se už připravuje na další sezonu, plní studijní povinnosti a chystá i jednu závodní premiéru.

Ester Ledecká pojede v nejbližším závodě na krev. Co plánuje dál? Video: Sport.cz

 
Článek

Poolympijská sezona mnohdy přináší změny. A nad týmem Ledecké se vznášel otazník v podobě setrvání fyzioterapeuta Michala Lešáka. "Méďa dal na socky, že děkuje za sezonu. Možná to vyznělo, že končí, ale pracujeme na tom, aby mohl pokračovat. A doufám, že se mnou objede většinu příští sezony. Fyzioterapuet je člověk, který je se mnou nejvíc," upřesnila úspěšná obhájkyně snowboardového zlata z Pekingu.

Co stihla od březnového finále Světového poháru? "Chvíli jsem byla v Londýně, tam jsem si odpočinula. Pak jsem měla testování. Neřekla bych, že jsem se flákala, ale měla jsem volnější režim. Trénovala jsem hlavně kondičku," vyprávěla při pondělním setkání s novináři.

V další přípravě na novou sezonu se Ledecká chystá do Chile i Spojených států, ještě před tím by ale ráda absolvovala premiérový závod v dalším oblíbeném sportu - windsurfingu. "Jeden sponzor mě láká na vyhlášený závod v zátoce Le Défi ve Francii. Plachtím od pěti let, ale závod jsem zatím absolvovala jen dvakrát mezi instruktory na Lefkadě. Tak doufám, že se mi ve Francii podaří jet. Pojedu na krev a buď vyhraju, nebo zemřu," vzkázala dopředu česká hvězda, které přestupy mezi sporty nečiní problém.

V květnu se pak jako host svého hlavního sponzora podívá na proslulou Velkou cenu Monaka vozů formule 1. "Zvou jen olympijské vítěze a hodně se na to těším. Nikdy jsme formuli 1 na vlastní oči neviděla, ale hrozně mě chytil seriál Drive to Survive na Netflixu. Myslím, že jejich svět je v něčem podobný tomu našemu. Taky riskují život - samozřejmě ještě o dost víc než my. A taky hodně záleží na materiálu a technologiích," přemítala Ledecká.

A ještě před začátkem nové zimy by sedmadvacetiletá obojživelnice chtěla pohnout se studiem na Vysoké škole finanční a správní. "Čeká mě poslední ročník oboru marketingová komunikace a diplomka na téma Branding sportovce. Snažím se využívat znalostí a zkušeností z mé kariéry. A naopak. Je zábava zjišťovat všechny věci kolem, které jsou v brandingu potřeba," popisovala.

Reklama

Související témata: