Hlavní obsah

Ledecká v Cortině nedokončila sjezd, vypadla po půlminutě jízdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká na rozdíl od pátku nastoupila do sjezdu v Cortině d'Ampezzo, ale závod pro ni rychle skončil. Kvůli chybě vypadla po necelé půlminutě jízdy. Zvítězila norská lyžařka Ragnhild Mowinckelová, která si ve Světovém poháru připsala první výhru v této disciplíně.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Česká lyžařka Ester Ledecká na sjezdu v italské Cortině d'Ampezzo

Článek

Ledecká, která po středečním oficiálním tréninku sjezdu odjela do Innsbrucku na vyšetření plic, nejdříve plánovala vynechat i dnešní závod. Pak se ale její zdravotní stav zlepšil a nakonec se s číslem 1 na start postavila. Podobně jako v prosincovém superobřím slalomu ve Val d'Isere však vypadla po několika brankách. Nespadla a volně sjela zbytek trati, na které se za dva roky bude závodit o olympijské medaile. Nenavázala tak na 11. příčku ze superobřího slalomu v Zauchensee, která byla jejím nejlepším výsledkem v lyžařském SP po návratu po zlomenině klíční kosti.

Na rozdíl od řady soupeřek, které měly problémy v pátečním závodě, vyvázla nezraněna. V pátek měla těžký pád mimo jiné vedoucí žena Světového poháru Mikaela Shiffrinová, která si pochroumala koleno. Následná vyšetření v nemocnici ukázala, že její přední zkřížený vaz i postranní vazy vydržely, ale minimálně nejbližší závody vynechá. Američanka oznámila, že už se neobjeví na trati v Cortině ani v úterním obřím slalomu na Kronplatzu.

Dnes se startovním číslem 3 po skoku spadla další Američanka Isabella Wrightová a rovněž se zranila. Z trati ji přepravil vrtulník. Závod se pak výrazně protáhl kvůli poryvům větru. Nejdelší přerušení přišlo po startovním čísle 17, kdy se více než půl hodiny nezávodilo. V té době vedla domácí Sofia Goggiaová a mohla pomýšlet na 25. výhru ve Světovém poháru v kariéře.

Jenže některé lyžařky po pauze byly rychlejší. S dvacítkou vyrazila na trať Mowinckelová, která se v aktuální sezoně před dnešním závodem neprosadila na stupně vítězů. Tentokrát jí ale sjezd vyšel a překvapivě byla o 44 setin rychlejší než italská favoritka. Před Goggiaovou se pak dostala ještě Američanka Jacqueline Wilesová, jež obsadila životní druhé místo. Na stupních vítězů byla naposledy před šesti lety, kdy dojela rovněž ve sjezdu v Cortině třetí.

Závod SP ve sjezdovém lyžování v Cortině d'Ampezzo (Itálie):
Ženy - sjezd:
1. Mowinckelová (Nor.) 1:33,50
2. Wilesová (USA) -0,35
3. Goggiaová (It.) -0,44
4. Gauchéová (Fr.) -0,59
5. Venierová (Rak.)
Gutová-Behramiová (Švýc.) obě -0,71
...
LEDECKÁ (ČR) nedokončila
Průběžné pořadí sjezdu (po 5 z 10 závodů):
1. Goggiaová 350
2. Venierová 261
3. Gutová-Behramiová 209
4. Hütterová (Rak.) 193
5. Fluryová (Švýc.) 183
6. Puchnerová (Rak.) 180
...
30. LEDECKÁ (ČR) 31
Průběžné pořadí SP (po 24 z 43 závodů):
1. Shiffrinová (USA) 1209
2. Gutová-Behramiová 914
3. Brignoneová (It.) 809
4. Vlhová (SR) 802
5. Goggiaová 702
6. Hectorová (Švéd.) 647
...
58. LEDECKÁ 76
59. DUBOVSKÁ 73
106. JELÍNKOVÁ (obě ČR) 9

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články