Hlavní obsah

Změna? Ledecká v Cortině figuruje ve startovní listině. Jako jednička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká kvůli zdravotním problémům vynechala dnešní sjezd Světového poháru v Cortině d’Ampezzo. Mluvčí jejího týmu Erika Alchusová pak oznámila, že Ledecká nenastoupí ani v sobotu, ale její účast nakonec není vyloučená. Po podvečerním losování osmadvacetiletá Češka figuruje ve startovní listině s číslem jedna.

Foto: ČTK/AP

Ester Ledecká

Článek

Ledecká v Itálii nastoupila jen do středečního tréninku, který absolvovala pouze jako prohlídkovou jízdu. Pak kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům odcestovala na vyšetření plic do Innsbrucku. S trojkou byla ve startovní listině dnešního závodu, ale na trati se neobjevila. „Zdravotní stav Ester stále není stoprocentní. Proto vypustí i sobotní sjezd. Když se bude v sobotu cítit lépe, pojede alespoň v neděli superobří slalom,“ řekla ČTK před polednem Alchusová.

O několik hodin později bylo jméno Ledecké na seznamu lyžařek, které se dozvěděly startovní čísla pro sobotní sjezd. Situace se totiž změnila. „Ester chce závodit a definitivně se rozhodne ráno,“ doplnila večer Alchusová.

Se zdravotními problémy se Ledecká potýká bezmála dva měsíce. Navzdory kašli závodila v lyžařském Světovém poháru i na snowboardu minulý týden, kdy vyhrála oba paralelní slalomy v bulharském Pamporovu. Pak se ale její stav znovu zhoršil. Detaily k výsledkům vyšetření tým nezveřejnil, ale potíže před dnešním závodem přetrvávaly.

Ledecká se v této sezoně vrátila do lyžařského Světového poháru poté, co minulý ročník ztratila kvůli léčbě zlomené klíční kosti. Jejím nejlepším výsledkem na lyžích je zatím jedenáctá příčka ze superobřího slalomu v Zauchensee, který se jel 14. ledna.

Reklama