Hlavní obsah

Ledecká poškozuje naše zájmy, nevíme, o co jí jde, zaútočil svaz. Nabízí 20 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Klid ve vyjednávání mezi zástupci trojnásobné olympijské vítězky Ester Ledecké a Svazem lyžařů ČR byl jen zdánlivý, tanec milionů ke smíru nespěje. Zatímco hvězdná lyžařka a snowboardistka po zranění pozvolna začíná přípravu na sněhu, zástupci svazu se rozhodli zveřejnit informace z průběhu vyjednávání o reprezentační smlouvě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ester Ledecká na archivním snímku.

Článek

Ta by v případě Ledecké měla být čtyřletá na celý olympijský cyklus, shoda je ale zatím daleko. Svaz podle svých slov nabízí navýšené finanční i nefinanční plnění v souhrnné výši 20 milionů korun, ale zástupci Ledecké podle něj nespolupracují a už téměř měsíc neposlali odpověď..

„Ester Ledecká a její zástupci ignorují jednání a místo snahy o konstruktivní dialog vědomě poškozují zájmy Svazu lyžařů ČR," uvádí svaz v prohlášení podepsaném mj. jeho šéfem Davidem Trávníčkem, jenž paradoxně před čtyřmi lety v jednáních se svazem zastupoval Ledeckou.

Se všemi dalšími svými esy se svaz na smlouvě dohodl, Ledecké podle svých slov nabízí nejlepší podmínky, což je ostatně s ohledem na její výsledky logické.

Foto: Sport Invest

David Trávníček

Ledecká nyní dostala ultimátum do konce roku na podpis zaslané finální verze. „Pokud by smlouvu nepodepsala, nemůže se stát reprezentantkou a Svaz lyžařů ČR ji nebude moct ze svého rozpočtu jakkoliv podpořit," uvádí svaz.

V úvodu sezony může podle dřívějších vyjádření svazu Ledecká startovat i bez podepsané reprezentační smlouvy.

Stejná smlouva, vyšší plnění

Smlouvu nabízejí zástupci svazu podle svých slov totožnou jako v minulém období, jen s vyšší částkou. „A to i v době, která je ohledně financování sportu obecně více než kritická a celkový rozpočet svazu byl snížen o 10 procent," připomíná Trávníček.

Jaká byla struktura předchozí smlouvy? I to svaz zveřejnil. Ve čtyřletém období Ledecké vyplatil 9,55 milionu korun a dalších osm v nefinančním plnění za užívání aut pro ni i její tým.

„K tomu je nutno připočíst, že jen díky statusu reprezentanta může čerpat finanční prostředky z resortního sportovního centra Dukla, kde šlo v předešlých čtyřech letech o ještě vyšší částku, než kterou jí poskytl Svaz lyžařů ČR," doplňuje se v prohlášení.

Právě vozový park Ledecké je jedním z hlavních předmětů sváru. Zatímco svaz podepsal novou smlouvu s automobilkou Audi, Ledecká i na sociálních sítích propagovala své soukromé partnery.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ester Ledecká (@esterledecka)

„Už na jaře byla několikrát informována, že od sezony 2022 bude mít Svaz lyžařů ČR nového partnera v oblasti automotive a byla požádána, aby tuto exkluzivitu respektovala. V červnu si vybírala konkrétní typ vozu z modelů Audi Q7 a Q8, a to včetně barvy. K tomu pro ni byly nachystány další dva osobní vozy Audi a jeden užitkový vůz," vypočítává svaz.

Lyžařka si pak ale zvolila jinou značku. „Ještě den před oznámením nové spolupráce Ester Ledecké ujišťoval jí pověřený zástupce pro jednání o reprezentační smlouvě Jan Koukal vedení Svazu lyžařů ČR o tom, že žádná spolupráce tohoto druhu ze strany Ester Ledecké uzavřena nebude. Tento postup vnímáme jako krajně neférový," zmiňuje svaz manažera a bývalého elitního squashistu, jenž působí podle svých slov v roli konzultanta a k aktuální situaci se nevyjadřoval.

„Současná situace nás velmi mrzí, ale absolutně nerozumíme tomu, o co vlastně Ester Ledecké a jejím zástupcům jde," uzavřel svaz prohlášení podepsané Trávníčkem a II. viceprezidentem Miroslavem Schimmerem, šéfem snowboardového úseku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články