Hlavní obsah

Ledecká se dožadovala bikiny party. Zapotila se už na startu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po měsíci dokončila závod Světového poháru, Ester Ledecká při prvním z trojice závodů Světového poháru v Crans Montaně brala ve sjezdu 17. místo. Ale pořádně se zapotila. A to nebyl na vině nějaký kritický moment na trati či následky vleklé nemoci trojnásobné olympijské vítězky. Ve Švýcarsku bylo zkrátka vedro.

Foto: Giovanni Pizzato, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati v Crans Montaně

Článek

Do sjezdovky se opíralo sluníčko, Ledecká si musela na startu chvilku počkat, než na ni se startovním číslem 17 přišla řada. „Bylo strašné teplo, při jakémkoliv pohybu na startu jsem se potila jako blázen,“ hlásila Ledecká. „Spíš to měla být bikiny party než lyžařský závod,“ glosovala podmínky.

Crans Montana je pro Ledeckou oblíbené středisko, stála v něm ve Světovém poháru už na všech třech stupních, když předloni dosáhla na své zatím jediné vítězství v seriálu.

Teď ale do Švýcarska cestovala v odlišném rozpoložení. V Cortině d’Ampezzo omezená nemocí nastoupila do jediného závodu, který nedokončila, následující Světový pohár v Garmisch-Partenkirchenu zrušil nedostatek sněhu.

A tak Ledecká do Crans Montany vyrazila s předstihem, absolvovala dva závody Evropského poháru se druhým a čtvrtým místem a slibně odjela i tréninky na páteční závod. Při samotném sjezdu pak trochu bojovala i s podmínkami v jarním počasí.

„První dvě zatáčky byly dobré, ale za startem pro super-G přišla první těžká zatáčka. A jak holky hodně tlačily do lyží, udělaly se tam vlny a prosolený sníh byl docela těžký,“ líčila. „Ale jízda to byla dobrá, i když pořád tam byla spousta chyb, které chci napravit,“ předsevzala si svěřenkyně trenérů Franze Gampera a Tomáše Banka.

První šanci na nápravu bude mít v sobotním druhém sjezdu od 10.30. „Je dobře, že jsem po delší době zpátky. Po měsíci prakticky bez tréninků jsem si tu mohla sjet Evropský pohár, pomalu se do toho začínám dostávat a každou jízdou se posouvám vpřed,“ pochvaluje si.

Reklama