Hlavní obsah

Ledecká už má náhradu za oblíbeného kouče! Kdo jí má dodat klid?

Tajemství odhaleno! Novým lyžařským trenérem Ester Ledecké je úspěšný kouč Franz Gamper pocházející z italského Ultenu. Informoval o tom Radiožurnál.

Foto: Vermont/Ondřej Pýcha

Ester Ledecká

Článek

Ledecká sice letos ještě žádný rychlostní závod neodjela, dvojice super-G ve švýcarském Svatém Mořici byla o víkendu odložena, ale na její tréninky už dohlíží po boku hlavního kouče Tomáš Banka nový muž.

V minulosti plnil tuto roli Bankův bratr Ondřej, bývalý úspěšný závodník, jenž měl na starosti hlavně ideální závodní stopu. Po sezóně se ale rozhodl trávit víc času s rodinou a hledal se jeho nástupce. Ledecká jméno nového kouče, jehož vybírala spolu se svým sponzorem, dlouho nechtěla prozradit.

Foto: Sport.cz

Franz Gamper na archivním snímku.

„Výběr šel mimo mě. Já měl vybraného Rolanda Assingera, který pracoval u rakouských sjezdařek a šel by do toho. Známe se, ale Red Bull chtěl někoho jiného. Už na jaře mě ujistili, že ho také znám a nemám být nervózní, a je to tak, jsem s ním spokojený," řekl Právu na začátku sezony Tomáš Bank.

Zkušenosti s olympijskými vítězi

Až nyní vyšlo najevo, že novým členem týmu je Gamper, tedy muž, který vedl reprezentační týmy Německa, Kanady, Švýcarska a v posledních letech působil u Norů, kde tak byl u úspěchů olympijských vítězů Aksela Lunda Svindala či Kjetila Jansruda.

„Má zkušenosti s výhrami s muži i ženami, trénoval také Deborah Compagnoniovou, zkušeností má moc. S Franzem za zády bude Ester daleko klidnější a bude mít rovnocennou náhradu za Ondru," řekl Tomáš Bank Radiožurnálu.

Ledecká se nyní přesune na snowboard, na němž by měla jet v sobotu v italské Cortině d´Ampezzo, na lyžích jsou před Vánoci na programu sjezdy a super-G ve francouzském Val d´Isere.

Reklama

Související témata: