Hlavní obsah

Ledecká vypadla v Bad Gasteinu v osmifinále, dál ale vede Světový pohár

Bad Gastein
Aktualizováno

Snowboardistka Ester Ledecká vypadla v paralelním slalomu Světového poháru v rakouském Bad Gasteinu už v osmifinále a obsadila desáté místo. Přesto se udržela v čele průběžného pořadí alpských disciplín, které v minulém ročníku ovládla. Premiérové vítězství v seriálu si připsala Rakušanka Daniela Ulbingová, Ital Christoph Mick vyhrál podruhé v sezóně.

Foto: Invest Sport, ČTK

Ester Ledecká v italské Carezze.

Článek

Ledecká v součtu dvou kvalifikačních jízd postoupila do závodu z pátého místa. V osmifinále nastoupila proti loňské vítězce z Bad Gasteinu Jekatěrině Tuděgeševové z Ruska a v souboji posledních mistryň světa v této disciplíně prohrála o osm setin.

"Zjevně byla Jekatěrina rychlejší a druhou příčinou bylo, že já byla pomalejší. Cítila jsem se dobře, byla to dobrá jízda, ale prostě to nevyšlo. Tak se to někdy stane," řekla Radiožurnálu Ledecká, která před závodem trénovala na "prkně" čtyři dny.

Ledecká zahájila snowboardingovou sezonu v prosinci v Carezze druhým místem v paralelním obřím slalomu, v Cortině d'Ampezzo paralelní slalom vyhrála. Spolu s desátým místem v Bad Gasteinu má 2060 bodů a vede SP před Ulbingovou o 240.

Nyní čeká Ledeckou přesun na lyže a do Altenmarktu-Zauchensee, kde začnou ve čtvrtek tréninky na sobotní sjezd. V neděli je na pořadu super-G a kombinace.

Závody SP ve snowboardingu v Bad Gasteinu (Rakousko) - paralelní slalom:
Muži:
1. Mick (It.)
2. Flütsch (Švýc.)
3. Prommegger (Rak.),
...v kvalifikaci 51. Kuh (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 3 závodech):
1. Sobolev (Rus.) 1800
2. Karl (Rak.) 1680
3. Mick 1460.
Ženy:
1. Ulbingová (Rak.)
2. Dekkerová (Niz.)
3. Schöffmannová (Rak.),
...10. Ledecká (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 3 závodech):
1. Ledecká 2060
2. Ulbingová 1820
3. Meschiková (Rak.) 1540.

Reklama

Související témata: