Hlavní obsah

Lyžařka Smutná se vrátí na Jizerskou padesátku, i když už ukončila kariéru

Běžkyně na lyžích Kateřina Smutná se vrátí na Jizerskou padesátku, třebaže loni ukončila kariéru. Osmatřicetiletá vítězka slavného Vasova běhu vyhrála proslulý severočeský závod dvakrát, loni doběhla třetí.

Foto: eD system Bauer Team

Kateřina Smutná

Článek

"Jestli to už skutečně bude naposledy? To asi nikdy nedokážu říct a smířit se s tím," řekla Smutná v tiskové zprávě. "S myšlenkou, že pojedu, jsem začala koketovat zhruba před dvěma měsíci a jen jsem čekala, jak na tom budu. No a protože se mi zdá, že na tom nejsem úplně špatně, rozhodla jsem se na start postavit," doplnila.

Pomýšlí na umístění v první desítce, svým startem by chtěla také poděkovat fanouškům. "V Jizerských horách jsem vyrůstala, celé dětství trénovala a dvakrát se mi podařilo "padesátku" vyhrát. Fanoušci mě vždy skvěle povzbuzovali, to člověka nabíjí, aby se na start znovu vrátil. Jizerka je zkrátka jedinečná," uvedla.

Smutná závodila 13 let za rakouskou reprezentaci, s níž byla i na olympiádách ve Vancouveru 2010 a v Soči 2014. V českých barvách se znovu objevila od roku 2016 už coby dálková běžkyně. Nyní pracuje v Rakousku jako trenérka mládežnických reprezentantů.

Mezi elitou se v únoru objeví i další slavná jména. Do závodu seriálu Ski Classics by měly nastoupit někdejší domácí jednička a nyní česká rekordmanka v atletickém maratonu Eva Vrabcová-Nývltová a slavná Norka Marit Björgenová.

Reklama