Hlavní obsah

Podepsáno. Ledecká může stihnout dva závody

Administrativní překážky nebrání Ester Ledecké odstartovat tuhle sezonu. Či spíše ji závodně zakončit. Podepsala reprezentační smlouvu. Po zranění by se tak měla představit ve dvou Světových pohárech ve snowboardingu. Uvedl to svazový web. Na lyžařské závody smlouva neplatí, pro Ledeckou už ale v elitním seriálu ani žádné nejsou. Ve finále sjezdařského SP v Soldeu startují jen nejlepší z klasifikace probíhajícího ročníku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ester Ledecká na archivním snímku.

Článek

Na podmínkách reprezentační smlouvy se po dlouhých měsících nejasností dohodly úsek snowboardingu Svazu lyžařů České republiky a Ledecká. Obě strany vše stvrdily podpisem.

Sedmadvacetiletá závodnice tak má šanci po zranění ještě během této sezony znovu vyrazit na závodní trať. Může absolvovat poslední dva podniky Světového poháru v paralelních disciplínách na snowboardu.

„Jak už to v podobných případech bývá, jednání byla komplikovaná, což odpovídalo také časové náročnosti celého procesu. Pohled obou stran se v určitých momentech lišil a v průběhu doby vyvíjel. Jsme ale pochopitelně rádi, že se podařilo najít potřebný konsenzus, kdy jsou obě strany spokojené," cituje svazový web Miroslava Schimmera, předsedu úseku snowboardingu SLČR.

Reprezentační smlouva je podle czech-ski.com uzavřena na celý nadcházející olympijský cyklus, tedy do roku 2026.

„Rád bych poděkoval všem zainteresovaným, kteří se během celé doby na vyjednávání podíleli. Těším se, až Ester po zranění opět uvidíme na závodním kopci, a přeji jí ve zbývajících dvou závodech sezony mnoho zdaru," řekl Schimmer.

Co ještě Ledecká může stihnout? Ve slovinské Rogle se 15. března pojede paralelní obří slalom, 18. března je na programu závěrečná zastávka elitního seriálu v paralelním slalomu v německém Berchtesgadenu.

Na lyžích Ledecká do konce vrcholné mezinárodní sezony podle webu závodit nebude. Stále nedošlo k podpisu dohody s úsekem alpských disciplín, která má údajně úplně stejnou textaci jako smlouva na snowboarding, liší se pouze označením sportu.

Reklama