Hlavní obsah

Na knírek už jsem trochu alergická, přiznává Samková. V jejím novém logu ale nechybí

Praha

Kvůli zlomenině kotníku předčasně ukončila zlatou olympijskou zimu, další zranění vazů ji potkalo na soustředění v italském Stelviu. Ale to není nic, co by snowboardkrosařce Evě Samková sebralo úsměv z tváře. Na blížící se start nové sezóny už je řádně natěšená.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Olympijská vítězka Eva Samková představila své nové logo.

Článek

Další přípravu už kotník zvládl bez problémů?

Jasně, příprava byla v pořádku, kotník se má skvěle, nic neříká. Ve čtvrtek jsme se vrátili z Pitztalu, kde jsme byli i s Tomášem Krausem, jsem odpočatá, spokojená. Byla jsem tam na sněhu čtyři dny, tak spoléhám na falešnou formu, snad se dostaví.

Jaké bylo první ježdění po druhém zranění? Měla jste trochu obavy?

V hlavě jsem to měla, ale zbytečně se to zveličuje. Polovina našeho týmu má problémy s kotníky. Cítit to je, ale nic dramatického. Pavel Kolář mi řekl, že je kotník úplně zdravý a můžu mít plnou zátěž. A když si člověk bude dávat bacha, spíš ho to omezí, i když se samozřejmě snažím jezdit tak, aby mě to nebolelo.

Měla jste problémy s hledáním motivace pro poolympijskou sezónu?

Motivaci mám, ale zároveň to beru volněji. Hrozně mě to dění po olympiádě vyčerpalo, ale jde to dobrým směrem. Nic si naplánuju.

Rozrostl se i český snowboardový tým, vypadá to, že si s ním užijete spoustu legrace.

Legrace je, to je pravda, ale jsem z toho trochu unavenější a po ježdění se občas spíš zavírám na pokoji. Ale je to super, když nejezdíte sami.

Světový pohár má v nové sezóně jen čtyři zastávky, proč má snowboardkros tak málo závodů?

Světový pohár není v lednu ani v únoru, jen mistrovství světa. Nevím, proč to tak je, jestli mají míň peněz, nebo nedělá FIS dobrou práci. Je mi to trochu líto, ale aspoň nemám pocit, že něco zameškám.

Světový pohár začne za necelý měsíc v rakouském Montafonu, pro vás to bude první závod od olympiády. Budou očekávání o to větší?

Vůbec to tak neberu. Možná před závodem to bude jiné, ale velké ambice mít nebudu. Chci si to sjet a užít si, pak se to nějak vyvrbí. Hlavně tam bývá vždycky super atmosféra. Mistrovství světa v lednu bude důležitější závod, nikdy jsem ho nevyhrála, nejlíp byla pátá…

Druhým vrcholem budou zámořské X-Games?

Nejdřív musí přijít pozvánka a já ji musím potvrdit, není ani jasné, jestli tam snowboardkros bude, protože je vybudování trati drahé. Ale podle našeho kanadského servismana by se měl jet, někdy ve druhé půlce listopadu se rozesílají pozvánky, tak uvidíme.

Zdobit vás bude i nové osobní logo, které vytvořilo studio Najbrt. Proč jste to původní s dominantním knírkem vyměnila?

Říkala jsem si proč to nezměnit, když se po olympiádě vlastě všechno změnilo. Bylo v pohodě, ale narychlo, tohle je propracovanější a mně bližší, líbí se mi víc vizuálně i ten úsměv. Teď tam není knírek tolik poznat, už jsem na něj trochu alergická, tohle je neutrálnější.

Reklama

Související témata: