Hlavní obsah

Na závěr bez kombinézy. Téměř nahé loučení s kariérou je hitem internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světový pohár nevyhrál a už ani nevyhraje. A asi ani žádný jiný větší závod, Rakušan Julian Wienerroither však ohromil alespoň posledním skokem kariéry. Tedy ne přímo pokusem na můstku, ale tím, v čem k němu vyrukoval. V boratovském úboru udivil natolik, že jeho skok lze označit za hit internetu.

Foto: Issei Kato, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Dvaadvacetiletý rodák ze Salcburku byl skokanem na lyžích a průlom mezi světovou špičku se mu nezdařil. Už jen v silné rakouské konkurenci je problém se prosadit, ale i tak si teď alespoň na pár hodin zajistil pozornost na sociálních sítích...

Nezvyklý oděv při rozlučkách není v lyžařském světě (hlavně na sjezdovkách) zase až tak výjimečný, ale Wienerroither to pojal vskutku jedinečným způsobem. Neskákal v běžné kombinéze, ale skoro nahý - k lyžím a přilbě si vzal už jen subtilní kostým pomalu zapomenutého filmového hrdiny Borata.

„Myslím, že teď můžu umřít šťastný," těšila Wienerroithera netradiční rozlučka, která však asi nikoho k širšímu využití inspirovat nebude, i když s holým zadkem by na můstcích odpadly problémy s běžnými kombinézami a občasnými diskvalifikacemi kvůli nestandardní propustnosti vzduchu.

Reklama

Související témata: