Hlavní obsah

Nabouraný kamion, česká kometa bez lyží! Jak reprezentace vyřeší nečekaný problém?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Idylická zima v podání běžce na lyžích Michala Nováka dostala nečekaný zádrhel. Po dvou senzačních pátých místech ve Skandinávii se přesunul do Davosu na další závody Světového poháru. Jenže český servisní kamion převážející kompletní výbavu měl nehodu.

Foto: Svaz lyžařů ČR

Český běžec na lyžích Michal Novák.

Článek

Cestou z Lillehammeru musel být kamion s lyžemi nedaleko švédského Göteborgu odstaven, jenže do něj ještě naboural nepozorný řidič dalšího kamionu, jehož kabina byla zdemolována.

„Všichni členové našeho servisního týmu jsou v pořádku. Bohužel je ale náklaďák nepojízdný,“ hlásil ředitel úseku běžeckých disciplín Štěpán Kaliba. Servismani přepravovali zhruba pět set párů lyží plus dvě až tři tuny dalšího materiálu včetně vosků.

Začala tak náročná logistická operace, jak za českými závodníky lyže a servismany dopravit, aby se mohli připravit na sobotní sprint. Nakonec se snad povede. „Na dalším závodě se představíme jen za vynaložení enormního úsilí celého realizačního týmu,“ uvedl Kaliba.

Z Česka odjely na pomoc dvě dodávky, třetí už byla na cestě do Davosu, tak se otočila a ve středu ráno by měly všechny dorazit do Švédska přeskládat materiál. V noci na čtvrtek by měl být tým i materiál už u českých závodníků, pokud nenastanou žádné komplikace.

Reklama

Související témata: