Hlavní obsah

Näslundová vyhrála i čtvrtý skikros v sezoně, byť jen o pět setin před Smithovou

Švédská lyžařka Sandra Näslundová vyhrála i čtvrtý závod v této sezoně Světového poháru ve skikrosu. V Innichenu uhájila neporazitelnost trvající v elitním seriálu dohromady už dvanáct závodů o pouhých pět setin před mocně útočící švýcarskou rivalkou Fanny Smithovou. Naposledy Näslundová nezvítězila vloni v prosinci, tehdy v Arose ve finále upadla a byla to její jediná porážka z dvanácti závodů v pohárovém ročníku.

Foto: twitter:@SmithFanny, Twitter

Ilustrační foto.

Článek

Díky těsnému vítězství v italském středisku se olympijská šampionka z Pekingu a dvojnásobná mistryně světa vzdálila právě Smithové o další výhru v čele historických statistik. Byl to její 32. triumf. Švýcarská konkurentka při třetí finálové účasti vybojovala premiérové pódiové umístění v sezoně a byla dosud nejblíže k tomu, aby završila třicítku úspěchů.

Závod mužů vyhrál Rakušan Mathias Graf, ačkoliv proti němu ve finále stála přesila tří Kanaďanů. Připsal si druhý triumf v sezoně a upevnil si vedení v pohárovém pořadí.

Čeští reprezentanti Nikol Kučerová ani Daniel Paulus, který se představil poprvé od březnové zlomeniny krčku stehenní kosti, nepostoupili z úterní kvalifikace. Ve čtvrtek se v Innichenu pojede další závod.

SP v akrobatickém lyžování v Innichenu (Itálie) - skikros:
Muži:
1. Graf (Rak.)
2. Howden
3. Leman (oba Kan.)
...
v kvalifikaci
42. Paulus (ČR)
Průběžné pořadí SP (po 4 závodech):
1. Graf 250
2. Howden 201
3. Mobärg (Švéd.) 160
Ženy:
1. Näslundová (Švéd.)
2. Smithová (Švýc.)
3. Thompsonová (Kan.)
...
v kvalifikaci
22. Kučerová (ČR)
Průběžné pořadí SP (po 4 závodech):
1. Näslundová 400
2. Thompsonová 249
3. Smithová 200
...
29. Kučerová 9

Reklama