Hlavní obsah

Nejasnosti kolem Ledecké. Téma reprezentační smlouvy opět na stole. Kdy začne závodit?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Již přespříští víkend odstartuje sezona Světového poháru ve sjezdovém lyžování, ale situace kolem největší české hvězdy Ester Ledecké je značně nepřehledná. Není jasné, kdy do sezony bude moct naskočit, navíc stejně jako před čtyřmi lety je na stole téma reprezentační smlouvy. Tu stále nemá podepsanou...

Ester Ledecká se zlatou medailí z paralelního obřího slalomu.

Článek

Ledecká po minulé sezoně neprodloužila smlouvu se zastupující agenturou Sport Invest, své nové manažery a mluvčí zatím neoznámila, a tak oficiální cestou nekomunikuje.

Neoficiálně se v srpnu přes jejího trenéra kickboxu dostaly ven zprávy o zranění „v horní části těla". Nejprve se hovořilo o zlomeném nose, ale frakturu utrpěla její klíční kost, kterou museli lékaři při operaci vyspravit.

A tak i když Ledecká ve vzkazu fanouškům hovořila o tom, že za pár dnů vyrazí do Chile na tradiční důležitý sjezdařský kemp, její lyžařská pauza se protáhla. „Můžu věřit, že její stav se lepší a bude se brzy moct postavit na lyže. Detailní zprávy nemám," ohlásil na předsezonní tiskové konferenci David Trávníček, nový šéf lyžařského svazu.

Ten nyní řeší také reprezentační smlouvu trojnásobné olympijské vítězky. Stejně jako před čtyřmi lety, kdy ale byl na druhé straně barikády, jako předseda představenstva Sport Investu...

Nyní smlouvy vyjednává z pozice svazu. „Po mém příchodu se problematika týkala zejména dvou sportovkyň, Ester a Evy dříve Samkové, nyní Adamczykové," říká Trávníček.

U snowboardkrosové hvězdy se mu s jejím manažerem Tomášem Krausem podařilo najít dohodu. „Minulý týden jsme ladili poslední detaily a smlouva je připravena k podpisu," popisuje svazový šéf.

Jiná je situace u Ledecké. „V kontextu okolností jednáme zprostředkovaně a věřím, že nejhorší možný scénář je, že na prvním závodě bude smlouva podepsaná," zůstává Trávníček optimistou.

Úvodní rychlostní závod sezony je na programu už poslední říjnový víkend, novinka v podobě přeshraničního sjezdu ze švýcarského Zermattu do italské Cervinie.

Foto: olympijskytym.cz

Ester Ledecká během tréninku na olympijské trati v Pekingu.

Bude v něm Ledecká moct nastoupit v českých barvách? „Věřím, že se brzy vrátí na svahy a dotáhneme smlouvu k podpisu," prohlásil Trávníček a nechtěl blíže specifikovat, na čem se jednání o smlouvě zadrhly.

„Když budu upřímný, nevím, co dále v té reprezentační smlouvě vylepšovat," doplnil.

Reklama