Hlavní obsah

Otazníky kolem zranění Ledecké! Na zlomený nos zapomeňte

Průšvih. A pořádný. Zranění české sněhové královny Ester Ledecké je podle všeho vážnější, než se původně zdálo. Informace o tom, že trojnásobná olympijská vítězka má zlomený nos, se ukazuje jako mylná. Sport.cz měl už v době, kdy se zpráva o zdravotních trablech české hvězdy „v horní polovině těla“ objevila, informaci, že česká reprezentantka ve skutečnosti podstoupila operaci klíční kosti, kterou měli chirurgové vyztužit drátem. To se nyní potvrdilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ester Ledecká na archivním snímku.

Článek

"Díky úžasné práci pana doktora Ediba Jaganjace a celého traumatologického centra nemocnice v Motole i ortopedické kliniky jsem v pořádku, jen o trochu více vyztužená do nadcházející sezony. Už se těším na lyžařské a snowboardové soustředění v Chile, kam za pár dnů vyrážím," vzkázala v oficiální tiskové zprávě fanouškům sama Ledecká.

Konkrétnější ohledně zranění byl ovšem minulý týden Petr Ondruš, promotér MMA a kouč, který trénuje Ledeckou v kickboxu. Ten pustil do světa zprávu o zlomeném nosu Ester. Trhlinu dostala tato informace před pár dny, kdy se na akci jednoho ze společných sponzorů objevila Ester Ledecká ve společnosti další olympijské šampionky Evy Samkové. A ta upozornila na to, že v oblasti nosu její parťačka žádné vážné zranění nemá.

„Tak jsem to zkontrolovala a nos má Ester naprosto v pořádku," připsala Samková ke společné vysmáté fotografii a dodala „Připraveny na zimu", čímž uklidnila i své fanoušky, že po zlomeninách obou kotníků je zpět v plné síle.

Foto: Instagram @eva_samkova a @esterledecka

Eva Samková se vydala na kontrolu nosu Ester Ledecké.

Jenže pro Ledeckou je zranění, které si podle všeho způsobila při volnočasových aktivitách, jež jsou v jejím podání plné adrenalinu, komplikací. Operovaná klíční kost českou hvězdu minimálně pořádně zbrzdí v přípravě.

Maminka Ester Ledecké se každopádně ohradila proti tomu, že by někdo z týmu okolo české hvězdy úmyslně pouštěl do mediálního prostoru nepravdivé informace. „Agentura vydala tiskovou zprávu a Ester tam o zlomeném nose neřekla ani slovo," reagovala na dotaz Blesku. Fakticky tak potvrdila, že zranění její dcery je jiného charakteru.

Ostatně už v diskuzích čtenářů poté, co se zpráva o zranění Ledecké objevila, někteří přispívající psali právě o tom, že Ledecká má úplně jiné trable, a to s klíční kostí. Zda bude sedmadvacetiletou superstar problém limitovat tak, že neodcestuje na plánované soustředění do Chile, není momentálně známo.

Foto: Sport.cz

Čtenáři v diskuzi pod článkem o zranění Ester Ledecké měli, zdá se, přesnější informace o zraněních české hvězdy.

Reklama