Hlavní obsah

Noël ovládl úvodní slalom sezony v SP, Krýzl ve Val d'Isere nebodoval

Aktualizováno

Francouzský lyžař Clément Noël vyhrál ve Val d'Isere úvodní slalom sezony Světového poháru a připsal si devátý triumf v kariéře. Před domácím publikem předvedl nejrychlejší jízdu v obou kolech a vyhrál se suverénním náskokem 1,4 sekundy. Kryštof Krýzl ani při třetím startu v aktuálním ročníku SP na body nedosáhl.

Foto: Svaz lyžařů ČR

Kryštof Krýzl během obřího slalomu v japonské Naebě.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Noël, jenž všechny výhry v SP slavil právě ve slalomu, vedl po prvním kole o 12 setin před nejbližším pronásledovatelem a na rozdíl od soupeřů zvládl bez velkých chyb i finálovou jízdu. Na druhé místo se posunul Švéd Kristoffer Jakobsen, třetí skončil s odstupem 1,85 sekundy Filip Zubčič z Chorvatska.

"Byl to neuvěřitelný den. Závody dneska vyšly úplně skvěle. První kolo bylo velice dobré, ve druhém to byl větší boj. Ale už teď vím, že jsem opravdu rychlý," pochvaloval si Noël.

Krýzl dnes obsadil 38. místo. Za finálovou třicítkou zaostal o půl sekundy, na nejrychlejšího Francouze ztratil 2,72 sekundy. Ve Val d'Isere mu postup unikl i v sobotním obřím slalomu, v němž mu na 35. místě chybělo 22 setin. V říjnu v Söldenu byl český reprezentant ve stejné disciplíně osmapadesátý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.