Hlavní obsah

Norgrenová se výhrou v Levi rozloučila s kariérou ve Ski Classics

Závěrečný závod seriálu Ski Classics vyhráli Švédové Emil Persson a Britta Johanssonová Norgrenová, pro kterou to na sedmdesátikilometrové trati z Ylläs do Levi byla zároveň rozlučka s kariérou. O nejlepší český výsledek se ve Finsku postarala na 24. místě Karolína Grohová, mezi muži Fabián Štoček obsadil 26. pozici.

Foto: Profimedia.cz

Britta Johanssonová Norgrenová na archivním snímku

Článek

Devětatřicetiletá Norgrenová před závodem oznámila, že v profesionálním pelotonu startuje naposledy. Cílem proběhla jako první a čtvrtým triumfem v sezoně zpečetila prvenství v celkovém pořadí. Ovládla ho pošesté v kariéře, v rozlučkové sezoně se vrátila na trůn poté, co ji na něm po pěti triumfech v řadě vloni vystřídala krajanka Lina Korsgrenová. Ta letos skončila čtvrtá.

Mužský titul se zásluhou Andrease Nygaarda, který v Levi doběhl třetí, vrací do Norska. Běžci severské velmoci před loňským Perssonovým triumfem ovládli devět ročníků. Nygaard vyhrál celkovou klasifikaci potřetí, Persson za ním skončil druhý.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.