Hlavní obsah

O skokana Graneruda se v karanténě v Oberstdorfu stará i soupeř

Oberstdorf

Norský skokan na lyžích Halvor Egner Granerud je od pozitivního testu na koronavirus při mistrovství světa stále v karanténě v Oberstdorfu, na podmínky si ale ani v nejmenším nestěžuje. Pomoc mu mimo jiné nabídl i německý rival Karl Geiger.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Suverén dosavadní sezony SP skoků na lyžích Halvor Egner Granerud měl na MS pozitivní test na covid-19. Ilustrační foto.

Článek

"Karl Geiger mi nabídl, že se mi postará o jídlo. O to už mám sice postaráno, ale bylo to od něho úžasné gesto," řekl už jistý vítěz Světového poháru, jenž v této sezoně vyhrál jedenáct závodů seriálu.

Týden po skončení šampionátu tráví Granerud karanténu v pensionu trenéra německé reprezentace skokanek Andrease Bauera. "Irene a Andi Bauerovi se o mě starají, jsem ubytován v jednom z jejich apartmánů," řekl hvězdný skokan, jenž měl pozitivní test 3. března a přišel kvůli tomu na šampionátu o závod na velkém můstku.

Minimálně do dneška musí Granerud v Oberstdorfu zůstat, teprve pak bude moci případně ukončit karanténu a odcestovat. Čtyřiadvacetiletý skokan už se cítí lépe a rád by stihl od 25. března finále sezony v Planici.

Reklama

Související témata: