Hlavní obsah

Odermatt si kvůli problémům se zády naordinoval před úvodními závody v SP pauzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarský lyžař Marco Odermatt musí před odloženým vstupem do sezony Světového poháru sjezdařů vysadit kvůli problémům se zády. Obhájce prvenství v celkovém pořadí seriálu si při tréninku v americkém středisku Copper Mountain zřejmě poranil meziobratlovou ploténku. Listu Blick ale řekl, že jeho start příští týden v Beaver Creeku při premiéře rychlostních disciplín není ohrožen.

Foto: Profimedia.cz

Marco Odermatt ze Švýcarska

Článek

„Při tréninku super-G jsem si dost tvrdě narazil záda a musím si dát pauzu,“ citoval úřadujícího mistra světa ve sjezdu a obřím slalomu list Blick. Podle trenéra Helmuta Kruga je to ale jen preventivní opatření s ohledem na blížící se start sezony v rychlostních disciplínách. Odermatt může zaútočit na třetí Křišťálový glóbus v řadě, trofeje bude obhajovat i za obří slalom a super-G.

Sjezdaři zatím v novém ročníku SP závody marně vyhlížejí. Mužům se podařilo sezonu zahájit na čtvrtý pokus až o uplynulém víkendu slalomy v rakouském Gurglu. Úvodní obří slalom v Söldenu byl na konci října kvůli silnému větru zrušen a špatné počasí si před dvěma týdny vyžádalo i odvolání obou plánovaných sjezdů na nové trati pod Matterhornem. V Beaver Creeku je na programu super-G a dva sjezdy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články