Hlavní obsah

Zlomené prkno, pak útok na finále. Pančochové postup těsně unikl

Aktualizováno

Snowboardistka Šárka Pančochová nepostoupila na mistrovství světa v Bakuriani do dvanáctičlenného finále slopestylu, účast jí unikla o jedno místo. Stříbrná medailistka v této disciplíně ze šampionátu v roce 2011 v La Molině skončila v kvalifikaci třináctá, k postupu Pančochové chyběly téměř tři body i přes peripetie v tréninku, o nichž mluví v následujícím videu.

Šárka Pančochová po kvalifikaci slopestylu.Video: Czech Ski and Snowboard

 
Článek

Dvaatřicetiletá Češka byla ráda, že zvládla jízdu bez pádu. "Já jsem hrozně ráda, protože se mi podařila odjet jízda. Bohužel jsem se zasekla na railu, který byl před poslední překážkou. Z nějakého důvodu se lepila prkna a lidi padali všude na těch railech. Nemohli vymyslet, jak to spravit," uvedla Pančochová v nahrávce pro média.

Vydařila se jí první jízda. V kvalifikaci nastupovala jako poslední, takže před druhou jízdou věděla, že se pro postup do finále potřebuje zlepšit. Tentokrát se jí však zdaleka tolik nevedlo. "Těsně mi to nevyšlo, ale i tak si myslím, že je to dobrý výsledek," poznamenala.

Povedené jízdy si cenila i proto, že počasí snowboardistkám neumožnilo pořádně trénovat. "Jezdily jsme jenom jeden trénink za tu dobu, co jsme tady. To sněžilo, trošku foukalo, ale nějak se to dalo. Bylo to náročné ten poslední týden. V tréninku se mi podařilo krásně zlomit prkno, měla jsem takový větší pád," uvedla snowboardistka, kterou ještě v Bakuriani čekají závody v U-rampě a Big Airu.

Druhá česká reprezentantka teprve patnáctiletá Vanessa Volopichová obsadila 28. místo mezi třiceti snowboardistkami. Kvalifikaci suverénně vyhrála Zoi Sadowská-Synnottová z Nového Zélandu, ale na zlatý hattrick na MS nedosáhla. Předčila ji šestnáctiletá Brookesová, která se jako jediná dostala ve finále přes 90 bodů. Ve druhém kole získala 91,38 bodu a novozélandskou favoritku porazila o 2,6 bodu.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Bakuriani (Gruzie):
Snowboarding - slopestyle:
Muži:
1. Kleveland (Nor.) 87,23
2. Kimata (Jap.) 83,45
3. Corning (USA) 82,18
...
v kvalifikaci
38. HRONEŠ
42. SALAČ (oba ČR)
Ženy:
1. Brookesová (Brit.) 91,38
2. Sadowská-Synnottová (N. Zél.) 88,78
3. Onicukaová (Jap.) 83,05
...
v kvalifikaci
13. PANČOCHOVÁ
28. VOLOPICHOVÁ (obě ČR)

Reklama

Související témata: