Hlavní obsah

Pozitivní! Hvězda má smůlu, závěr série asi nepojede

Vítězka prvních dvou etap Tour de Ski Linn Svahnová měla pozitivní test na koronavirus. Švédské běžkyni na lyžích proto hrozí, že přijde o závěr miniseriálu a zároveň závody Světového poháru ve Val di Fiemme, kde se pojede od pátku do neděle.

Foto: Gian Ehrenzeller, ČTK/AP

Švédka Linn Svahnová při letošní Tour.

Článek

Švédský tým se po příjezdu do Val di Fiemme podrobil testům a o pozitivním výsledku Svahnové informoval reprezentační lékař Per Andersson s tím, že jednadvacetiletá lyžařka je bez příznaků. Svahnová i všichni, co s ní přišli do kontaktu, byli umístěni do izolace.

"Dnes také podstoupila PCR test, aby potvrdil, jestli je skutečně nakažená, nebo jde o falešně pozitivní výsledek," citoval Anderssona web deníku Aftonbladet. Páteční závod s hromadným startem na 10 km je na programu od 15:35, v sobotu čeká lyžařky sprint a Tour de Ski zakončí nedělní stoupání na sjezdovce Alpe Cermis.

Svahnová vyhrála první dvě etapy Tour de Ski sprint a desítku klasicky s hromadným startem ve Val Müstair. V průběžném pořadí miniseriálu jí patří šestnácté místo se ztrátou tři a půl minuty na vedoucí Američanku Jessie Digginsovou. V hodnocení Světového poháru je Švédka desátá.

Reklama

Související témata: