Hlavní obsah

Předpověď? Bojové podmínky mám nejradši, těší se další z českých dračic na prkně

sob (Krasnaja Poljana)Sport.czPrávo

První týden olympiády, kdy bylo v Soči a okolí bez mráčků, Ester Ledecká trénovala v Rakousku. A když se o víkendu do dějiště her přesunula, počasí se zkazilo. Osmnáctileté snowboardové naději, další z českých dračic na prkně, to ale před středečním paralelním obřím slalomem náladu nekazí.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Snowboardistka Ester Ledecká.

Článek

Jak počasí ovlivnilo váš trénink?

Já byla jezdit v neděli, v pondělí si dala den volno. Podmínky totiž byly špatné, sníh měkký, ani bychom se nedostali na sjezdovku, která by byla profilem stejná jako závodní. Tak jsme se domluvili na volnu s tím, že se rozjezdím až v úterý.

Jak se vám zamlouvá závodní sjezdovka?

Zatím se chystala, trochu nám změnili start oproti závodům Světového poháru. Vloni to byl asi nejdelší obřák ze všech, jel se k minutě, což je dost, když se pak může jet až deset kol ve finále. Teď budeme startovat rovnou z prudkého kopce.

Jak současným teplým počasím trpí trať?

Sníh je měkký, ale asi jen vrstva patnácti centimetrů. Když se stáhne, je pod tím led. Navíc je sjezdovka solená, tak se na tom dá jezdit v pohodě. Já tedy byla na tréninku v té druhé sekci, takže tam občas nějaké seky byly, ale nic zásadního.

Ani předpověď počasí není příliš optimistická, nestraší vás?

Ani ne, já mám nejradši bojové podmínky.

Sledovala jste nedělní zlatý závod vaší snowboardové kolegyně Evy Samkové?

Bohužel jsem nestihla koukat, měla jsem trénink. Ale všechny výsledky jsem znala, je to úžasné, moc jí aspoň takhle gratuluju. Ještě jsem ji nepotkala, asi pořád slaví. (úsměv)

Může její úspěch pomoct českému snowboardingu obecně?

Naše disciplíny jsou odlišné, já jedu jen dolů, neskáčeme. Určitě kros u nás stoupne, dost lidí si ho bude chtít vyzkoušet. Já ho taky jezdila, je to strašná zábava.

Ale alpské disciplíny jsou pro vás ještě větší?

Pro mě jsou ještě lepší, ale každý si najde své.

Platí, že přes letošní skvělé výsledky je vaším cílem pro závody elitní desítka?

Pořád to platí, s ní bych byla úplně spokojená.

Reklama

Související témata: