Hlavní obsah

Problémy v norském týmu! Největší hvězda opustila reprezentaci

Norský tým se zmítá v problémech. Šokující krok učinil pětinásobný olympijský šampion, devítinásobný mistr světa a největší současná hvězda běžeckého lyžování Johannes Hösflot Klaebo. Šestadvacetiletý rodák z Trondheimu oznámil, že končí v norské reprezentaci. V prohlášení uvedl, že národní svaz díky tomu ušetří a bude mít více peněz na ostatní závodníky. Pokud by Klaebo nebyl členem národního týmu, nemohl by startovat ve Světovém poháru, který letos počtvrté ovládl.

Foto: Heikki Saukkomaa, ČTK/AP

Nejlepší v závodě na 20 km v Lahti: zleva druhý Paal Golberg, vítězný Johannes Hoesflot Klaebo a třetí William Poromaa. Archivní foto

Článek

Podle listu Verdens Gang má norský lyžařský svaz finanční potíže a čekají ho citelné škrty v rozpočtu.

"Díky mému odchodu může svaz snížit náklady a poskytnou více peněz jiným lyžařům. Nemusí platit ani má vysokohorská soustředění. Měl jsem špatný pocit z toho, jak se s některými mými kolegy zacházelo. Zůstanu s ostatními reprezentanty v úzkém kontaktu, i když už v týmu nebudu," uvedl šestadvacetiletý Klaebo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Johannes Høsflot Klæbo (@johanneshk)

Šéf norských běžců na lyžích Espen Bjervig řekl, že svaz Klaebovo rozhodnutí respektuje, ale doufá v jeho návrat. "Johannes se už dříve veřejně vyjádřil, že by mohl z reprezentace odejít. Současně je třeba říct, že jsme ho samozřejmě v týmu chtěli. Snažili jsme se pro něj udělat před novou sezonou maximum," uvedl Bjervig v tiskové zprávě.

"Pro mě to není překvapení, viselo to ve vzduchu," reagovala na Klaebův odchod bývalá norská hvězda Therese Johaugová.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články