Hlavní obsah

První závod skokanské sezony vyhrál Kubacki, Koudelka byl ve Wisle padesátý

Aktualizováno

Úvodní závod sezony Světového poháru skokanů na lyžích ve Wisle vyhrál k radosti domácích fanoušků Polák Dawid Kubacki. Jediný kvalifikovaný Čech Roman Koudelka skončil při pohárové premiéře skoků z ledové stopy na umělou hmotu v prvním kole poslední padesátý.

Foto: Adam Nurkiewicz, ČTK/AP

Roman Koudelka na můstku ve Wisle.

Článek

Bronzového olympijského medailistu a bývalého mistra světa Kubackého zastihl úvod ročníku ve výborné formě. Dvaatřicetiletý Polák vyhrál páteční kvalifikaci a nejvíce bodů dostal i v obou soutěžních kolech. V nich vítěz Turné čtyř můstků z roku 2020 předvedl skoky 130,5 a 132,5 metru a zvítězil o 5,6 bodu před Norem Halvorem Egnerem Granerudem. Třetí byl Rakušan Stefan Kraft.

Obhájce celkového prvenství Rjoju Kobajaši z Japonska pokazil první skok a zlepšení v druhém kole mu stačilo k posunu z 22. na sedmou pozici.

Třiatřicetiletý Koudelka se se do závodu kvalifikoval jako jediný z českého tria, úvodní soutěžní skok se mu ale nevydařil. Třiatřicetiletý vítěz pěti pohárových závodů dopadl na značku 89,5 metru. K postupu do 2. kola a tedy i bodům potřeboval skočit zhruba o 30 metrů dál. Radek Rýdl a Filip Sakala skončili v páteční kvalifikaci.

První závod sezony nevyšel ani českým ženám. Karolína Indráčková a Klára Ulrichová obsadily 33. a 38. pozici a nepostoupily do druhého kola. Zvítězila Norka Silje Opsethová, jež si připsala druhou výhru v kariéře. V neděli se ve Wisle skáče znovu.

Reklama

Související témata: