Hlavní obsah

První závod SP skokanů v Ruce vyhrál Lanišek, Koudelka se nekvalifikoval

První ze dvou závodů Světového poháru v Ruce vyhrál slovinský skokan na lyžích Anže Lanišek. Šestadvacetiletý rodák z Lublaně si také druhý kariérní triumf v seriálu připsal v tomto finském středisku, kde zvítězil už loni. Roman Koudelka se do závodu nekvalifikoval.

Foto: Markku Ulander, ČTK/AP

Anže Lanišek (uprostřed) na prvním místě

Článek

Skokani v Ruce absolvovali druhý díl Světového poháru, ale první klasický zimní, neboť před třemi týdny ve Wisle skákali poprvé v historii s dopadem na umělou hmotu.

Soutěžní program u města Kuusamo se měnil kvůli německým reprezentantům, kterým nedorazilo vybavení a ostatní týmy vyhověly jejich žádosti odložit na pátek plánovanou kvalifikaci na dnešní ráno. Jediný český reprezentant ve Finsku Koudelka v ní obsadil za 103 metrů páté místo od konce a z 63. pozice měl mezi postupovou padesátku daleko.

Lanišek předvedl v prvním kole nejdelší skok závodu 149 metrů a náskok v druhém kole udržel. Druhý skončil s odstupem 1,3 bodu Rakušan Stefan Kraft. Třetí byl Polák Piotr Žyla před krajanem Dawidem Kubackým, jenž vyhrál oba závody ve Wisle a po dnešním čtvrtém místě mu zůstalo žluté číslo lídra SP.

Druhý závod opět s ranní kvalifikací je na programu v neděli.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články