Hlavní obsah

Razým po pádu Italovi nadával

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Italského soupeře Pietra Pillera Cottrera v cíli Aleš Razým počastoval nadávkami, pád přes něj mu zkazil postupový plán ve čtvrtfinále novoročního sprinterského pokračování lyžařské Tour de Ski.

Článek

„Pustil jsem se do něj, on něco mlel italsky,“ říkal už s úsměvem Aleš Razým, ale zklamání jen tak nepřebolelo. S Kamilou Rajdlovou jako jediní z Čechů postoupili do vyřazovací části.

Dělal si ambice na postup, ač měl přetěžkou skupinu. Držel se v kontaktu s čelem, jenže když rychlou jízdu v zatáčce Piller Cottrer neustál, bylo po nadějích. „Skulil se, a jak se snažil zvednout, tak mě srazil. Neměl tam jet,“ čílil se Razým.

Ztrátu na Nory Hetlanda či Northuga a další soupeře už nedohnal. „Měl jsem nejhorší rozjížďku, ale věřil jsem si, chtěl jsem hlídat hlavně Nory,“ pravil posmutněle, když nešťastně skončila i jeho druhá účast ve čtvrtfinále během Tour. „V Praze jsem si ale za vše mohl sám,“ posteskl si nad těsným vyřazením.

Ovšem jako sprinter se ukázal, v novoměstské kvalifikaci byl dokonce druhý. Tour už bude dojíždět v klidu, v distančních závodech se mu nevede. Čeká ho i závěrečné stoupání na Alpe Cermis. Aby se mu počítalo lichotivé 13. místo z Prahy, nesmí vzdát. „Ostatní budou závodit, já to nějak dojdu. Když jsem jel Tour minule, tak jsem nedokončil. Chyběly mi tři etapy,“ dodal.

Reklama