Hlavní obsah

Revolta na Tour de Ski pokračuje: Má opravdu koule, ocenil Sundby gesto Kowalczykové

Vedoucí muž Světového poháru běžců na lyžích Martin Johnsrud Sundby ocenil gesto Justyny Kowalczykové, jež se rozhodla kvůli změně programu nenastoupit do Tour de Ski. Norský běžec označil současnou podobu etapového závodu za parodii.

Foto: Felice Calabro', ČTK/AP

Polská běžkyně na lyžích Justyna Kowalczyková se raduje v cíli závodu.

Článek

Změny v programu si vyžádal nedostatek sněhu v Oberhofu, kde pořadatelé pro úvodní dvě víkendové etapy zvládli připravit pouze 1,5 km dlouhý okruh. Proto se v neděli místo plánované stíhačky klasicky jede sprint volnou technikou, což byl jeden z důvodů odstoupení Kowalczykové. V programu totiž zbyly jen dvě etapy klasicky a pět bruslením, což olympijské vítězce nevyhovuje.

"Je to parodie. Pro tohle přece netrénujeme. Děláme jen to, co chtějí sponzoři a televizní diváci vidět, a obkroužíme tady pár kol. Takový nesmysl," zlobil se devětadvacetiletý Sundby, že na úvod Tour jsou dva sprinty a o něco málo delší prolog.

Proto měl pochopení pro čtyřnásobnou šampiónku seriálu Kowalczykovou, jež se krátce před sobotním startem odhlásila. "Má opravdu koule. Vysílá to silný signál, když obhájkyně vítězství udělá takové rozhodnutí. Zaslouží si náš respekt," dodal šestý muž z prologu.

Již dříve vyhlásil do světa český lyžař Lukáš Bauer, že vzhledem k úpravám v programu Tour de Ski nehodlá dojet až do cíle tohoto miniseriálu.

Reklama

Související témata: