Hlavní obsah

Riiber vynechá SP v Oberstdorfu a pátý glóbus pravděpodobně nezíská

Nejúspěšnější sdruženář posledních let Jarl Magnus Riiber vynechá o víkendu Světový pohár v Oberstdorfu a pátý křišťálový glóbus za sebou s největší pravděpodobností nezíská. Pětadvacetiletý Nor se zotavuje po nemoci a pak začne s přípravou na mistrovství světa v Planici.

Foto: Twitter

Jarl Magnus Riiber na archivním snímku.

Článek

Je možné, že vedle dvou víkendových závodů v Oberstdorfu vynechá i další zastávku v SP v Schonachu o týden později. "Nejprve se potřebuje zotavit a dát své tělo do původního stavu. Bere antibiotika. Před mistrovstvím světa musíme vše dobře naplánovat," řekl Riiberův trenér Jan Schmid norským médiím.

Riiber se mohl ziskem pátého glóbu vyrovnat Němci Ericu Frenzelovi. V pořadí SP je nyní až čtvrtý za Rakušanem Johannesem Lamparterem, Němcem Julianem Schmidem a krajanem Jensem Lurasem Oftebrem. Na lídra Lampartera po 14 z 22 pohárových závodů ztrácí Riiber 172 bodů.

I v této sezoně měl přitom Riiber nakročeno k dalšímu celkovému prvenství. Po sedmi závodech měl na kontě již čtyři triumfy. Začátkem roku ale onemocněl a při předchozí minisérii v Sefeldu doplatil na diskvalifikací za nevyhovující kombinézu, pak už nezávodil.

V Seefeldu poté strávil pár dnů volna s rodinou a dvouletou dcerou Ronjou. "První zimní dovolená, kterou jsem v kariéře měl, byla docela příjemná," napsal na instagramu. MS v severské kombinaci v Planici začne mužům 25. února.

Reklama

Související témata: