Hlavní obsah

Rivalka Ledecké v obrovské rychlosti prolétla i ochrannou sítí. Shiffrinová se nevydržela dívat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z perfektní jízdy atakující přední příčky se rychle stala děsivá podívaná. Dvojnásobná mistryně světa v alpském lyžování Lara Gutová-Behramiová měla ve stokilometrové rychlosti při víkendovém super-G v Svatém Mořici hodně ošklivý pád. Švýcarská závodnice však měla nejspíš obrovské štěstí, protože z hororového karambolu vyvázla jen s modřinami a nejspíš bude moct nastoupit už do příštího závodu.

Foto: Marco Tacca, ČTK/AP

Švýcarka Lara Gutová-Behramiová na trati ve Svatém Mořici.

Článek

I fenomenální Američanka Mikaela Shiffrinová měla při sledování pádu své konkurentky na trati hrůzu v očích. A jakmile Gutová-Behramiová prolétla ochrannými sítěmi na sjezdovku pro amatéry, kde chvíli bezvládně ležela, otřesená Shiffrinová dokonce zrak odvrátila.

V Švýcarsku měli o svoji závodnici, která je v rychlostních disciplínách soupeřkou také olympijské šampionce v super-G Ester Ledecké, pochopitelně velký strach a napjatě očekávali jakékoliv informace o jejím zdravotním stavu.

„Před pádem stačila ještě přitlačit ruce k tělu, čímž si ochránila několik partií," vysvětloval ředitel švýcarského alpského lyžování Walter Reusser.

Pak přišla slova také přímo od Gutové-Behramiové. „Vzhledem k okolnostem se mi daří dobře. Měla jsem velké štěstí," vyslala uklidňující zprávu 30letá rodačka ze Sorenga.

„Mám nějaké modřiny v horní části těla, na krku a bolestivé levé rameno. Ale nic hrozného. Za pár dnů se budu moct už bez bolestí hýbat. Modřiny se zahojí. Věřím, že o víkendu už budu moct zase závodit bez větších problémů," pokračovala v optimistickém duchu.

Gutová-Behramiová měla na trati pád po 67 závodech. „V super-G musíte vždy jet na hraně svých možností. Teď se k tomu navíc přidal vítr, podmínky byly těžké," podotkla.

„Měla fakt velké štěstí, že ten pád přežila bez vážnějších zraněních," ulevilo se i šéfovi dodavatele lyží pro Švýcarku (Head) Raineru Salzgeberovi.

Podle listu Blick je nyní závodnice doma v italském Janově. Ve středu už by se měla přesunout do dějiště příštího Světového poháru ve Val d'Isère. Ten stejně jako předchozí podnik ve Svatém Mořici vynechá Ester Ledecká, která aktuálně naskočila do SP ve snowboardingu.

Reklama