Hlavní obsah

Ruská naděje se otrávila. Tour de Ski nepojede

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těsně před startem nového ročníku lyžařské Tour de Ski ve švýcarském středisku Lenzerheide zastihla nepříjemná zpráva ruskou reprezentaci. Prestižní seriál nakonec musí vynechat Veronika Stěpanovová.

Foto: Archiv Veroniky Stěpanovové

Ruská lyžařka Veronika Stěpanovová vynechá Tour de Ski.

Článek

Dvacetiletá talentovaná běžkyně na lyžích totiž prodělala otravu jídlem, což sama potvrdila na instagramovém účtu.

„Vynechávám Tour de Ski. Postihla mě otrava jídlem. Nejsem těhotná, ani nemám kocovinu, ani mě nikdo nedrží v žaláři kvůli tomu, že moc mluvím - aby bylo jasno, to jen cituji některé zprávy, které mi dnes přišly," rozepsala se Stěpanovová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Veronika Stepanova (@stepanova_nika01)

„Je to situace, která se prostě stává. Bohužel v hodně nevhodný moment. V této sezoně je pro mě hlavním cílem olympiáda. A trenéři, stejně jako já, chtějí minimalizovat rizika. To je celé," dodala Ruska.

Stěpanovová si zatím nejlepší individuální umístění připsala před dvěma týdny na SP v Davosu, kde obsadila desátou příčku na trati 10 km volně.

Na začátku prosince se pak blýskla coby klíčová členka vítězné ruské štafety v norském Lillehammeru. Rusky slavily právě díky nástupu Stěpanovové v závěru závodu. Uštědřily tak Norkám první porážku od roku 2009.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.