Hlavní obsah

Samková pozdravila fanoušky. Naplno rehabilituje, spěchá za uzdravením i návratem!

Slzy po pádu s velmi nepříjemnými následky při cílovém manévru v rakouském Montafonu už na tváři olympijské vítězky ve snowboardkrosu Evy Samkové vystřídal úsměv. Se sešroubovanými kotníky už se přesunula do Prahy, kde rehabilituje pod dohledem nejvěhlasnějších sportovních lékařů.

Eva Samková o průběhu rekonvalescence zraněných kotníkůVideo: Snow Nomads

 
Článek

Na videu, které zveřejnila přes svůj tým, děkovala fanouškům za povzbudivé vzkazy a nabídky pomoci po svých frakturách.

„Nečekala jsem, že toho bude tolik a moc mi pomáhají. Už jsem zpátky v Praze, každý den mám rehabilitaci a různé hojivé procedury. Probíhá to, myslím, dobře, mám kolem sebe nejlepší tým, který se o mě stará,“ pochvalovala si Samková, která už pozvolna začíná i posilovat svaly na nohou na upraveném rotopedu.

Na prognózy je brzy

Může být na konci náročného rehabilitačního procesu malý medicinský zázrak v podobě startu na Zimních olympijských hrách?  Aktuálně do startu her v Pekingu zbývá 43 dnů. „Jdu den po dni, na prognózy je brzo a nerada bych je dělala,“ říká trojnásobná vítězka Světového poháru v souladu s lékaři.

Foto: Twitter @insidethegames

Česká snowboardkrosařka Eva Samková.

„Opravdu je předčasné o tom spekulovat, musíme si uvědomit, že se zranila před necelými dvěma týdny,“ připomíná Jiří Dostal, vedoucí Centra sportovní medicíny.

„Operace proběhla s velmi dobrým výsledkem. Základním cílem naší péče je, aby byla Eva zdravá a její zranění se správně zahojilo. Všichni se snažíme, aby byla na sněhu co nejdřív, ale primární je zdraví,“ zdůraznil Dostal, který se o Samkovou od pondělního převozu do Česka stará spolu například s fyzioterapeutem Pavlem Kolářem, který už zachránil kariéru nejedné sportovní hvězdě.

„Evka má dobrou náladu a je odhodlaná pracovat a bojovat. Celý tým dělá maximum, aby byla co nejdřív zpět, ale nejdůležitější je, aby byla v pořádku,“ doplňuje trenér Marek Jelínek.

Reklama

Související témata: