Hlavní obsah

Sdruženář Schmid vyhrál v Otepää, mezi ženami byla Hradilová dvacátá

Německý sdruženář Julian Schmid vyhrál v Otepää druhý závod v sezoně Světového poháru v severské kombinaci. Stupně vítězů s ním obsadili Rakušané Johannes Lamparter a Franz-Josef Rehrl. Český reprezentant Jan Vytrval na 35. místě nebodoval, Tomáš Portyk nenastoupil do běhu. V závodě žen obsadila 20. místo Jolana Hradilová a při čtvrtém startu v kariéře zaznamenala nejlepší výsledek. I pátý závod v sezoně vyhrála Gyda Hansenová-Westvoldová z Norska.

Foto: Profimedia.cz

Německý sdruženář Julian Schmid

Článek

Schmid v cílové rovince desetikilometrového běhu předčil ve spurtu čtyřčlenné skupiny Rakušany a Japonce Rjotu Jamamota. Vylepšil sobotní čtvrté místo ze závodu s hromadným startem a upevnil si třetí místo v pořadí SP.

Seriál dál vede hvězdný Nor Jarl Magnus Riiber, ačkoliv v Estonsku kvůli nemoci nestartoval. Krajan Jens Luraas Oftebro se k němu i díky dnešnímu pátému místu přiblížil na rozdíl 14 bodů.

Vytrval udržel v běžecké části umístění ze skoku, do cíle dorazil více než dvě minuty po vítězi. Portyk na můstku porazil jen dva soupeře a ze 45. místa ze soutěže odstoupil.

Osmnáctiletá Hradilová byla dosud v SP nejlépe pětadvacátá. Po sobotním zrušeném závodu, ve kterém byla po běhu s hromadným startem na 25. místě, se tentokrát mezi 27 závodnicemi prosadila ve skokanské části do druhé desítky. Na pětikilometrové trati ztratila jen dvě pozice.

Reklama

Související témata: