Hlavní obsah

Sdruženář Slavík neudržel v Klingenthalu třetí místo a doběhl 14.

Klingenthal

Český sdruženář Tomáš Slavík neudržel v běžecké části závodu Světového poháru v Klingenthalu třetí místo po skoku a skončil čtrnáctý, Pavel Churavý doběhl dvě příčky za ním. Zvítězil domácí Němec Eric Frenzel a po třetím triumfu za sebou se dostal do čela hodnocení seriálu.

Foto: Ota Mrákota

Nejlepší český sdruženář minulé zimy Tomáš Slavík (28) při závodu SP v Liberci.

Článek

Slavík loni v únoru v Klingenthalu obsadil životní třetí pozici a na stupně vítězů útočil i dnes po skoku. Třetí místo si však v desetikilometrovém běhu udržel zhruba do prvního kilometru, poté ho předstihli rychlejší běžci.

Ještě v polovině závodu se jednatřicetiletý český reprezentant držel na šestém místě za dosavadním lídrem SP Jasonem Lamym Chappuisem, nicméně v závěru klesl mimo elitní desítku. Na vítězného Frenzela, který vedl už po skoku, ztratil Slavík v běhu téměř půldruhé minuty.

Bodoval také Churavý, jenž doběhl šestnáctý pět sekund za reprezentačním kolegou. Umístění v třicítce neudržel Lukáš Rypl a pohoršil si v běhu o pět míst na 33. pozici. Miroslav Dvořák pokazil skok, byl předposlední 43. a do běžecké části nenastoupil.

Mistr světa Frenzel předstihl dnes pátého olympijského vítěze Lamyho Chappuise v hodnocení SP o pouhé dva body. V neděli se v Klingenthalu jede závod s trestnými koly.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.