Hlavní obsah

Sdruženářka Hansenová obhájila na MS zlato, Koldovská byla třicátá

Norská sdruženářka Gyda Westvold Hansenová obhájila s přehledem titul mistryně světa a potvrdila pozici suverénky této disciplíny. Jediná česká reprezentantka Tereza Koldovská obsadila na šampionátu v klasickém lyžování v Planici 30. místo.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Norská favoritka Gyda Westvold Hansenová na běžeckém úseku

Článek

Hansenová vedla ve Slovinsku už po skoku na středním můstku a do běžecké části vyrážela s náskokem 20 sekund před Nathalií Armbrusterovou. Na pětikilometrové trati si mohla dovolit i pád a sedmnáctiletou Němku nakonec porazila o 11,5 sekundy. Bronz získala Japonka Haruka Kasaiová.

Dvacetiletá Hansenová, jež ovládla premiéru ženské severské kombinace na MS před dvěma lety v Oberstdorfu, v této sezoně ještě nezaváhala a vyhrála všech dosavadních devět závodů. Z 18 startů v SP nezvítězila jen dvakrát. Poprvé při svém debutu v prosinci 2020, kdy byla druhá, a podruhé vloni v březnu po pádu v Schonachu.

Osmnáctiletá Koldovská obsadila před dvěma lety v MS 27. místo. V SP jsou jejím maximem 20. místa z loňských závěrečných závodů v Schonachu. V této sezoně se dostala nejvýš na 25. příčku v lednu v Seefeldu.

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Planici (Slovinsko):
Severská kombinace:
Ženy:
1. Hansenová (Nor.) 14:27,1
2. Armbrusterová (Něm.) -11,5
3. H. Kasaiová (Jap.) -15,7
4. Hagenová (Nor.) -29,7
5. J. Kasaiová (Jap.) -51,7
6. Sieffová (It.) -52,3,
...30. KOLDOVSKÁ (ČR) -5:40,8.

Reklama