Hlavní obsah

Shiffrinová bude ve Špindlerově Mlýně útočit na Stenmarka a malý glóbus

Špindlerův Mlýn hostí po čtyřech letech ženskou lyžařskou elitu, která pojede dnes a v neděli v krkonošském středisku slalom Světového poháru. Největší pozornost bude upřena na americkou hvězdu Mikaelu Shiffrinovou, jež se může v areálu Svatý Petr zapsat do historie a také si zajistit malý křišťálový glóbus za hodnocení disciplíny.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Lyžařská královna Mikaela Shiffrinová.

Článek

Shiffrinová před 12 lety ve Špindlerově Mlýně debutovala mezi elitou, a pokud by se jí podařilo oba slalomy vyhrát, dotáhla by se s 86 triumfy na nejúspěšnějšího lyžaře historie SP Ingemara Stenmarka ze Švédska. Také by za určitých okolností mohla předčasně slavit sedmé prvenství v hodnocení slalomu: aktuálně vede o 135 bodů před Švýcarkou Wendy Holdenerovou a o 145 bodů před Slovenkou Petrou Vlhovou, takže by teoreticky mohla před posledními dvěma závody SP v sezoně získat nedostižný náskok.

Když se slalom jel v roce 2019 ve Špindlerově Mlýně naposledy, vyhrála ho Shiffrinová právě před Holdenerovou a Vlhovou, kterou by mělo na místě podporovat množství slovenských fanoušků. Pozornost domácích příznivců bude upřena na českou jedničku Martinu Dubovskou.

Závod odstartuje v 9:30, druhé kolo začne o tři hodiny později.

Reklama

Související témata: