Hlavní obsah

Skvěle. Lyžař Hudeček se Big Airu v Copper Mountain radoval z životního umístění

Akrobatický lyžař Štěpán Hudeček obsadil životní 13. místo v závodě Světového poháru v Big Airu. V kvalifikaci v americkém Copper Mountain překonal své dosavadní maximum v elitním seriálu o patnáct pozic. Postaral se o druhý nejlepší český výsledek v této disciplíně po šesté příčce Matěje Švancera z ledna 2021.

Životní výsledek Štěpána Hudečka a jeho hodnocení.Video: Czech Ski and Snowboard

 
Článek

Za první skok získal Hudeček 84,50 bodu a držel se po prvním kole na postupové páté příčce. Na druhý skok musel dlouho čekat, protože lékaři na dopadové ploše ošetřovali zraněného Němce Jakoba Gessnera. "Snažili jsme se Štěpána uklidnit, prohodit nějaký vtípek, ale v minus 15 stupních určitě promrzl víc, než bylo potřeba," uvedl na svazovém webu trenér Josef Kalenský. "Byla to dlouhá prodleva, člověk vypadne z rytmu, trochu jsem ztratil cit v nohách," dodal Hudeček.

Přesto se pokusil o nový trik "doublecork 1800 double tailgrab", který před ním ještě nikdy nikdo neskočil. Při dopadu ale téměř upadl. "Ve vzduchu už jsem měl chycené oba graby (úchopy), udělal jsem ale špatný pohyb do strany, když jsem je pouštěl," řekl. Nakonec se ve své skupině propadl na sedmou příčku a do desetičlenného finále se nedostal.

Přesto byl z výkonu v náročných podmínkách v Copper Mountain nadšený. "Už se moc těšíme do Francie po novém roce, budu se snažit zajet finále. S tímhle trikem chci určitě bojovat o nejvyšší příčky," dodal.

Reklama