Hlavní obsah

Snowboardista Salač v Ruce poprvé vyhrál závod Evropského poháru

Český snowboardista Kristián Salač poprvé v kariéře vyhrál závod Evropského poháru. Jednadvacetiletý reprezentant ovládl slopestyle v Ruce. Jak uvedl svaz lyžování na svém webu, účastník letošního mistrovství světa si tím zajistil i starty v příštím ročníku Světového poháru, ve kterém dosud absolvoval jen čtyři závody.

Foto: repro Red Bull/LTB SNOWBOARDS

Snowboarding (ilustrační foto)

Článek

V Evropském poháru bylo dosud Salačovým maximem druhé místo v disciplíně Big Air před třemi lety v Polsku. Nyní se ve Finsku nejlépe vypořádal s náročnými podmínkami, které pořadatelům umožnily uskutečnit pouze středeční kvalifikaci. Salač v ní nenašel přemožitele, jako jediný v konkurenci osmnácti závodníků obdržel za sestavu triků přes 90 bodů a zvítězil před Sindrem Tveitenem z Norska a Tillem Strohmeyerem z Rakouska.

"Mám z toho velkou radost. Jednak je to první výhra v Evropském poháru a také jsem si tím zajistil dostatek bodů na příští sezonu pro Světový pohár. Teď už mě bude čekat pouze jeden závod, který se budu snažit zajet dobře, ale nebudu muset být ve stresu kvůli výsledku," řekl svazovému webu český talent, který se na začátku dubna při debutu na mistrovství světa zaskvěl v Bakuriani pátým místem v Big Airu. Ve Světovém poháru je jeho maximem dvanácté místo z loňského závodu ve slopestylu ve Špindlerově Mlýně.

Reklama