Hlavní obsah

Snowboardistka Maděrová byla na MS 14. ve slalomu, šampionkou je podruhé Zoggová

Snowboardistka Zuzana Maděrová obsadila na mistrovství světa v Bakuriani 14. místo v paralelním slalomu. Na rozdíl od nedělního závodu v obří variantě tentokrát postoupila devatenáctiletá reprezentantka do vyřazovacích jízd z kvalifikace, hned v prvním kole ale nestačila na zkušenou rakouskou soupeřku a pozdější bronzovou medailistku Sabine Schöffmannovou. Titul získala Julie Zoggová ze Švýcarska, mužským šampionem se stal Rakušan Andreas Prommegger.

Foto: Twitter@czeskisnowboard

Snowboardistka Zuzana Maděrová na archivním snímku.

Článek

Maděrová, jež je aktuálně při absenci rekonvalescentky Ester Ledecké týmovou jedničkou v alpských disciplínách, postoupila z kvalifikace z dvanáctého místa jako jediná z pětice českých snowboardistů. V osmifinále po nadějném startu na trati chybovala, tak tak se vyhnula pádu a nabranou ztrátu už nedohnala. Třicetiletá Schöffmannová potvrdila roli favoritky, do níž ji pasovalo mimo jiné vítězství v úvodním paralelním slalomu v této sezoně Světového poháru ve Winterbergu.

Maděrová při premiéře na MS i tak vylepšila 30. místo z obřího slalomu, ve Světovém poháru je jejím maximem lednová sedmá příčka z Banska. Její reprezentační kolegyně Klára Šonková a Adéla Keclíková se v Gruzii umístily v závěru třetí desítky pořadí, mezi muži Kryštof Minárik obsadil 43. místo a Adam Počinek byl diskvalifikován.

Třicetiletá Zoggová ve švýcarském finále porazila o rok mladší Ladinu Jennyovou a navázala na titul z předminulého MS v Utahu. Na tehdejším šampionátu Jennyová získala bronz v obřím slalomu. Schöffmannová v souboji o třetí místo porazila německou obhájkyni stříbra Ramonu Theresii Hofmeisterovou a získala první medaili z MS.

Prommegger si ve 42 letech dojel pro třetí titul, poté co v roce 2017 v Sierra Nevadě ovládl obě disciplíny. Před dvěma lety byl ve slalomu druhý a letos výsledek vylepšil po finálovém vítězství nad krajanem Arvidem Aunerem. Nadvládu Evropanů narušil ziskem bronzu Kanaďan Arnaud Gaudet.

Nedělní šampioni Polák Oskar Kwiatkowski a Japonka Cubaki Mikiová vypadli tentokrát hned v osmifinále. Ve středu soutěže v alpských disciplínách zakončí závod smíšených týmů.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Bakuriani (Gruzie):
Snowboarding - paralelní slalom:
Muži:
1. Prommegger
2. Auner (oba Rak.)
3. Gaudet (Kan.)
4. Obmann (Rak.ú
...
v kvalifikaci 43. MINÁRIK, POČINEK (oba ČR) diskvalifikován.
Ženy:
1. Zoggová
2. Jennyová (obě Švýc.)
3. Schöffmannová (Rak.)
4. Hofmeisterová (Něm.)
...
14. MADĚROVÁ
v kvalifikaci 28. ŠONKOVÁ, 30. KECLÍKOVÁ (obě ČR).

Reklama

Související témata: