Hlavní obsah

Snowboardkrosař Houser si devátým místem vytvořil osobní maximum v seriálu SP

Snowboardkrosař Radek Houser si devátým místem v závěrečném závodu Světového poháru ve Veysonnaz vytvořil osobní maximum v seriálu. Dosud byl nejlépe jedenáctý minulý týden v Reiteralmu.

Foto: @czeskisnowboard, Twitter

Snowboardcrossař Radek Houser. Ilustrační foto.

Článek

Houser, který kvůli pozitivnímu testu na koronavirus přišel o start na olympijských hrách v Pekingu, dnes ve Švýcarsku vyhrál osmifinálovou jízdu. Ve čtvrtfinále dojel třetí a mezi nejlepších osm nepostoupil.

Celkové hodnocení SP poprvé vyhráli Němec Martin Nörl a Britka Charlotte Bankesová. Zatímco Bankesová už měla velký křišťálový glóbus jistý, Nörlovi k celkovému triumfu pomohla absence Rakušana Alessandra Hämmerleho.

Vítěze posledních tří sezon Hämmerleho nepustil do Švýcarska pozitivní test na koronavirus. Nörl stejně jako Houser vypadl už ve čtvrtfinále, ale další Švýcar Jakob Dusek, který jej jako jediný mohl ještě předstihnout, dopadl ještě hůř.

Bankesová stvrdila celkový triumf pátým vítězstvím v sezoně a vystřídala na trůnu Evu Samkovou. Česká hvězda sice vyhrála úvodní závod v Číně, ale pak si v prosinci při SP v Montafonu zlomila oba kotníky a přišla o zbytek sezony včetně olympijských her.

SP ve snowboardcrossu ve Veysonnaz (Švýcarsko):
Muži:
1. Grondin (Kan.),
2. Surget (Fr.),
3. Le Ble Jaques (Fr.),
4. Bozzolo (Fr.),
...
9. Houser (ČR).
Konečné pořadí SP (po 8 závodech):
1. Nörl (Něm.) 460,
2. Hämmerle (Rak.) 386,
3. Dusek (Rak.) 370,
...
33. Houser 58,
54. Kubičík (ČR) 8.
Ženy:
1. Bankesová (Brit.),
2. Guliniová (USA),
3. Petitová-Lenoirová (Fr.),
4. McManimanová (Kan.).
Konečné pořadí SP (po 8 závodech):
1. Bankesová 669,
2. Moioliová (It.) 501,
3. Trespeuchová (Fr.) 464,
...
14. Samková (ČR) 145,
33. Hopjáková (ČR) 30.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.