Hlavní obsah

Snowboardové závody v Mariánských Lázních pojedou i Japonci

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Mariánské Lázně budou o víkendu hostit závody Evropského poháru snowboardistů v paralelním slalomu. Na startu se představí závodníci z jedenácti evropských zemí a Japonska.

Článek

"Celkem máme přihlášeno 135 závodníků, z toho asi 85 mužů. Přijedou i jezdci, kteří se pravidelně umisťují v první desítce Světového poháru," řekl v pátek novinářům manažer úseku snowboardingu svazu lyžařů Miroslav Schimmer.

Závodů, které zároveň odstartují třetí sezonu O2 Snowboard Tour, se zúčastní i přední čeští snowboardisté Zuzana Vojtěchová, Jana Šindelářová nebo Viktor Brůžek. Ten by se rád prosadil do první desítky a troufá si i na boj o stupně vítězů.

Mistr republiky v paralelním slalomu Petr Šindelář nedorazí kvůli zranění, které si způsobil ve středu ve Špindlerově Mlýně. "Má zlomený malíček. I když u snowboardistů se nikdy neví...," konstatoval Schimmer.

V Mariánských Lázních se snowboardový závod na sjezdovce Slalomák pojede už potřetí. Součástí závodního víkendu bude i exhibice na skoku Big Air a několika dalších překážkách.

Reklama