Hlavní obsah

Soupeřka Ledecké Dujmovitsová čeká dítě a končí snowboardovou kariéru

Rakouská snowboardistka Julia Dujmovitsová ukončila po dvouletém návratu ke sportu definitivně kariéru. Soupeřka Ester Ledecké a olympijská šampionka ve slalomu z her v Soči 2014 oznámila, že je těhotná a spolu s partnerem Geoffreyem Camusem očekávají začátkem příštího roku narození prvního dítěte.

Foto: Profimedia.cz

Rakouská snowboardistka Julia Dujmovitsová během závodu na ZOH.

Článek

Pětatřicetiletá Dujmovitsová poprvé ukončila kariéru po olympijských hrách v Pchjongčchangu v roce 2018, po dvou letech se ale na prkno vrátila, aby mohla pod pěti kruhy startovat ještě jednou. Na letošní olympiádě v Pekingu obsadila při triumfu Ledecké šesté místo, navíc si užila roli vlajkonošky rakouské výpravy.

"Byla to velká výzva vrátit se po více než dvouleté pauze do Světového poháru. Byla to napínavá cesta, na které jsem se dokázala krůček po krůčku dostat zpět mezi absolutní světovou elitu. Ten comeback za to stoprocentně stál," uvedla Dujmovitsová. "Jsem pyšná na to, co jsem v kariéře dosáhla a zažila," dodala.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.