Hlavní obsah

Soupeřka Ledecké zažila hororové chvíle: Pomohl anděl strážný, trenéry to stálo deset let života

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak trochu to připomínalo ty vůbec nejděsivější pády z historie Světového poháru, ale nakonec si Američanka Breezy Johnsonová mohla oddechnout. Přípravu na novou lyžařskou sezonu nezakončila zraněním, i když slovní doprovod jejího karambolu naznačuje, že to byl opravdu hodně krušný moment.

Foto: Profimedia.cz

Breezy Johnsonová na snímku z prosince 2021, kdy v Lake Louise obsadila místo na stupních vítězů ve sjezdu SP.

Článek

„Děkuji svým andělům strážným, že jsem tento pád přežila celá,“ napsala na sítích k záběrům ze svahu zámořská soupeřka Ester Ledecké v rychlostních disciplínách. Vypadalo to všelijak. Spíše hůře než lépe. „Myslím, že to stálo mé trenéry asi 10 let života.“

Sedmadvacetiletá závodnice po levotočivé zatáčce ztratila kontrolu nad lyžemi, hrozivě se jí rozjely nohy a nekontrolovaně letěla po svahu. Naštěstí široko daleko nebyla žádná větší překážka. Následky nakonec nijak hrozivé. Jen pár drobných šrámů.

Na video pak reagovaly bývalé i současné hvězdy alpského lyžování. „Proboha! Jsi v pořádku?“ ptala se kupříkladu čtyřnásobná absolutní vítězka Světového poháru Lindsey Vonnová i další.

Johnsonová mohla odpovídat, že se toho zase až tolik nestalo. Zranění si už v minulých letech užila více než dost. A také se to odrazilo na její vcelku slušně rozjeté kariéře. V roce 2018 byla sedmá ve sjezdu na ZOH v Pchjongčchangu Hned v roce 2019 si ale při zdravotních trablech dala nucenou dlouhou pauzu.

Pak ovšem její závodní dráha nabrala přímočařejší směr. Skončila čtvrtá v klasifikaci SP ve sjezdu v roce 2021, sbírala umístění na stupních v jednotlivých závodech seriálu. V absolutním pořadí byla sedmnáctá. V minulé sezoně v celkovém pořadí Světového poháru skončila na 35. místě, pokles může i kvůli velkému štěstí při tréninkovém pádu zkusit zastavit.

Během jihoamerického přípravného tábora odjela i přípravné závody v chilském Corralcu, kde skončila třetí a čtvrtá v super-G, ovšem ve slabší konkurenci.

Nadcházející sjezdařská sezóna začíná 28. října obřím slalomem na ledovci v Söldenu. Pak je na programu slalom v Levi 11. listopadu. Johnsonovou ovšem bude mnohem více zajímat sjezd Zermatt-Cervinia 18. listopadu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články